Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zbylé knedlíky snadno ohřejeme, nejlépe to jde nad párou. Začátečníkům poradíme, jak to udělat, aby po ohřátí chutnaly jako čerstvé
Zdroj: Toprecepty.cz

Když zbydou domácí knedlíky, většinou je dojídáme v dalším pokrmu. Ohříváme je nejraději nad párou, aby byly jako čerstvé. Potřebujeme k tomu pařáček, papír na pečení a kastrol s trochou vody. Ohřívání je záležitostí chvilky.

Ohřívat knedlíky v páře není nic složitého. S knedlíky uvařenými podle osvědčeného receptu zacházíme podle jejich druhu. Kynuté a bramborové knedlíky ohříváme nakrájené na plátky, kulaté knedlíky (chlupaté, špekové apod.) necháme v celku nebo je půlíme. Ovocné knedlíky ohříváme celé. Mražené knedlíky musíme nechat předem rozmrznout.

Jak ohřát knedlíky nad párou

Postup zvládne úplně každý.

  • Do hrnce nebo kastrolu nalijeme asi 2 cm vody. Vložíme rozložený pařáček.
  • Na pařáček položíme kruh z papíru na pečení, který propícháme, aby jím pára lépe prostoupila. Díky papíru se knedlíky nepřilepí.
  • Na papír rozložíme knedlíky tak, aby se nedotýkaly a pára mezi nimi mohla dobře působit.  Kastrol nebo hrnec zakryjeme dobře těsnící poklicí.
  • Vodu udržujeme v mírném varu, aby se vytvořilo dost páry.
  • Knedlíky necháme důkladně prohřát. Trvá to 3–5 minut.

Video ukáže, jak jednoduše připravit bramborové knedlíky.

I další knedlíky uvaříme podle osvědčených receptů, a po ohřátí je můžeme rovnou servírovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více