Jak vařit letní ovocné omáčky. Překvapte rodinu lahodnou delikatesou
Znáte jahodový rozvar, meruňkovou omáčku či žahour? Všechno to jsou omáčky, jejichž základem je čerstvé letní ovoce. Výborně se hodí k dochucení mnoha sladkých jídel. Vyzkoušejte je toto léto i vy a uvidíte, jak vaší rodině zachutnají.
Využití ovocných omáček
Rychlá příprava ovocných omáček
Postup na ovocné omáčky je velmi snadný. Postačí obstarat si zralé a nepoškozené plody ovoce, které pokrájíte na menší kousky. V kastrůlku je smícháte s několika lžičkami cukru (množství zvolíte podle kyselosti vybraného ovoce) a s trochou vody necháte chvilku povařit. Ve skleničce smícháte Solamyl (škrob) s malým množstvím vody (škrob lze nahradit vanilkovým pudinkem). Za stálého míchání ho přilijete do kastrůlku. Opět necháte chvíli povařit, než vám omáčka zhoustne. A je hotovo.
Tip: Během přípravy si můžete omáčku dochutit např. vanilkou, skořicí či ovocným sirupem. Je také pouze na vás, zda si v omáčce necháte malé kousky rozvařeného ovoce nebo omáčku v průběhu vaření rozmixujete do hladka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 10 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Komentáře