Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Zdroj: Top recepty, Stefan Schweihofer

Aby se moučník povedl, nestačí jen připravit pevný sníh, ale je také důležité správně ho vmíchat do směsi. Jen tak se sníh postará o potřebnou kyprost těsta.

Ušlehaný sníh je krásně nadýchaný a pevný, obsahuje v sobě hodně vzduchu, a je třeba ho opatrně vmísit do těsta, a to tak, aby neztratil svůj získaný objem a "nespadl". Směs, do které sníh přidáváme, je hustší a těžší než lehký sníh, proto ji nejprve trochu odlehčíme.

Jak přimíchat sníh do těsta

Správně připravený sníh, který nesmíme přešlehat, aby neztratil svůj objem, přidáváme do těsta velmi opatrně a zlehka.

  1. Nejprve přidáme do těsta pouze malou část našlehaných bílků (asi čtvrtinu) a opatrně je vmícháme. Tím připravené těsto trochu odlehčíme.
  2. Teprve potom vmícháme do odlehčeného těsta ostatní sníh za pomoci kovové lžíce nebo gumové stěrky. Sníh přidáváme po lžících, které vkládáme do těsta a převracením sníh opatrně vmícháváme
  3. Můžeme také postupovat opačně a ostatní těsto (už odlehčené, podle bodu č. 1) přidat do mísy se sněhem. I při tomto postupu sníh přimícháme k ostatnímu těstu jemným převracením.

V následujícím videu se můžete podívat, jak připravit nadýchanou piškotovou roládu. Do těsta je potřeba správně ušlehaný sníh, který se přidává k našlehaným žloutkům s cukrem.

Recepty na další chutné rolády najdete v našem receptáři.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více