Jak jednoduše očistit a vydlabat patizon? Vyzkoušejte to podle videonávodu
Patizon, stejně jako dýně nebo cuketa, se pyšní bohatou úrodou, a tak vám jistě přijde vhod několik rad, díky kterým jej snadno očistíte a vydlabete. Takto připravený patizon pak můžete obalit a upéct, podusit, nebo třeba naplnit.
Patizon, slangově také létající talíř, je skvělou letní a podzimní plodinou, se kterou můžete vyzkoušet různé recepty. Většinou se obaluje v trojobalu, ale hodí se do nejrůznějších pokrmů. Základem vždy je, aby byl patizon dobře očištěný a vydlabaný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit a vydlabat patizon
Pokud víte, jak na to, není na tom nic složitého.
- Patizon rozkrojíme, odstraníme stopky a nakrájíme na plátky.
- Mladý patizon nemusíme loupat, u většího patizonu oloupeme z plátků slupku.
- Vnitřek se semínky vykrojíme tak, že plátek rozpůlíme a vnitřek vykrojíme.
Kromě klasického obalování můžete patizon podusit, naplnit oblíbenou směsí, zapéct jej s brambory nebo třeba jen tak upéct dokřupava v troubě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 2 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 6 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 17 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 19 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře