Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí? Vyberte si ze tří možností
Červené zelí vyniká nápadnou barvou, která dovede "pozvednout" některá jídla, jinak barevně fádní. Hodí se k tepelné úpravě i ke konzumaci zasyrova. Nevýhodou je, že při tepelné úpravě zelí poněkud ztrácí na barvě, tmavá barva vybledne a zelí zesvětlá.
Červené zelí se výborně hodí na přípravu příloh. Využití je velmi podobné jako u zelí bílého. Pěkné a svěží hlávky zelí (ať už koupeného nebo sklizeného na vlastní zahradě) jsou poměrně trvanlivé, což je velká výhoda této levné a zdravé zeleniny. A nevýhoda? Při dušení zelí může ztratit svou pěknou barvu. Může, ale nemusí.
Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí
Stačí do zelí přidat některou ze tří následujících surovin:
- citronovou šťávu
- ocet
- víno
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 11 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Tři tipy, jak zachránit překyselenou omáčku: Snadno pomohou dostupné suroviny z naší kuchyně
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Komentáře