Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit zázvorový čaj a kdy je nejlepší přidat oddenek do čaje
Zdroj: Freepic.com

Zázvor je léčivá rostlina pocházející z Číny a Indie. Léčivý je její dužnatý oddenek, který se nejčastěji používá do nápojů i k vaření. V následujícím článku se zaměříme na čaj a konkrétně na to, kdy a kolik zázvoru máme do čaje dát.

Na co je dobrý zázvorový čaj? Zázvor je známý především pro své pozitivní účinky při boji s nachlazením nebo chřipkou. Podle lidového léčitelství se doporučuje pro snižování teploty, k regulaci pocení a zahřívání organismu. Nic se ale s množstvím nemá přehánět, což platí i pro zázvor. 

Kdy dát zázvor do čaje

V zimním období je dobré zalévat zázvor horkou vodou o teplotě 90–100 °C, na jaře a v letním období nám postačí voda teplá 70 °C.

A pokud máte raději něco ostřejšího, zkuste si podle našeho videoreceptu připravit domácí zázvorovici. Mimo jiné ji použijete jako vynikající vánoční nebo narozeninový dárek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více