Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si umyjeme zázvor CELÝ, poté si ho nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mezitím si zapnem konev.
Krok 2: Když máme nakrájené, tak krájíme na takové další plátky. Krájíme na takové čtverečky.
Krok 3: Dáme je do překapávače a dáme horní kolečko. Vodu tam nalejeme a zavřeme.
Krok 4: Překapáváme 10 minut.
Krok 5: Poté vyndáme zázvor a dáme ho do hrnku na dalších 10 minut.
Krok 6: Poté vylovíme a můžeme pít.
Zveřejněno 28. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Moje poznámka
Jiný zázvorový čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzg6
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 18 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 18 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 18 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 26 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 34 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 56 minutami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 1 hodinou
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 1 hodinou
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
iFanoush před 1 hodinou
Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Grilované krevety
Monkrizova před 1 hodinou
Tématické fráze:
zázvorový čaj recept,
zázvorový čaj,
louhování zázvoru,
jak dlouho louhovat zazvor,
zázvorový čaj se slivovicí,
zázvorový čaj příprava,
čaj se slivovicí,
zázvorový výluh,
jak dlouho pít zázvorový čaj,
jak dlouho louhovat zázvorový čaj,
čaj z mletého zázvoru recept,
zazvorovy caj louhovani,
mletý zázvor čaj,
caj z mleteho zazvoru,
jak dlouho se louhuje,
zázvor louhovani,
zázvor louhovani,
louhování zázvorového čaje,
zazvor jak dlouho louhovat,
doba louhování zázvoru
Komentáře (12)
Dvojí louhování jsem taky nepochopila, asi to v tom překapávači překapalo moc rychle nebo co...:)))).
Druhé kritizovat umíš...
phamka je vietnamka, tak její češtinu omluvme... Řekla bych že čaj je jiný právě tím překapáváním a také tím že je zázvor pokrájený... Obvykle se najemno strouhá - výluh je pak silnější i z menšího množsví zázvoru... A to, jestli si ho osladíme a přidáme citron je věc každého, jak mu to chutná... Já třeba nesnesu jakýkoliv čaj oslazený, ať už cukrem nebo medem - ale rozhodně ne proto že bych si držela linii - prostě mi to nechutná...