Jiný zázvorový čaj

phamka Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut +20minut PT0H35M PT0H20M PT0H15M Nápoje 11 názorů

32

Suroviny

20 plátků zázvoru
překapávátko
hrnek
vařící voda
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si umyjeme zázvor CELÝ, poté si ho nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mezitím si zapnem konev.

  2. Když máme nakrájené, tak krájíme na takové další plátky. Krájíme na takové čtverečky.

  3. Dáme je do překapávače a dáme horní kolečko. Vodu tam nalejeme a zavřeme.

  4. Překapáváme 10 minut.

  5. Poté vyndáme zázvor a dáme ho do hrnku na dalších 10 minut.

  6. Poté vylovíme a můžeme pít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jiný zázvorový čaj

  • Martina.v Martina.v(neregistrovaný)

    Je mi líto, nepochopila jsem zcela postup...

    Odpovědět

  • phamka phamka(autorka receptu)

    No klarisko mně to připadá chuťově jinné než ostatní :-):-8;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Myslíš jakoby zázvorovou, Phamko?
    Dvojí louhování jsem taky nepochopila, asi to v tom překapávači překapalo moc rychle nebo co...:)))).

    Odpovědět

  • phamka phamka(autorka receptu)

    no pro mně to má takovou zvláštní chuť :-8

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    Já tomu nerozumím, překapáváme 10 min,pak vyndáme do hrnku na dalších 10 mimut? Pak vylovíme, ale z jakého hrnku a můžeme pít? Když dám do sítka zaleju horkou vodou, dám na to pokličku tak už je to louhování, proč do dávat do jiného hrnku na dalších 10 min. a pak pít, ale co?:-((

    Odpovědět

  • dadule dadule

    Mě by spíš zajímal výsledný produkt, než fotky s elektrickými kabely, fritovacím hrncem a nádobím v odkapávači.
    Druhé kritizovat umíš...

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Ediik, v zázvorovém čaji od Akras se zázvor taky krájí na plátky. A jelikož cukr a citron jak píšeš stejně každý dává podle chuti a slivovice je v něm volitelná, je podle mě jediný a nepatrný rozdíl v použití překapávátka.

    Odpovědět

  • Ediik Ediik

    yesica:
    phamka je vietnamka, tak její češtinu omluvme... Řekla bych že čaj je jiný právě tím překapáváním a také tím že je zázvor pokrájený... Obvykle se najemno strouhá - výluh je pak silnější i z menšího množsví zázvoru... A to, jestli si ho osladíme a přidáme citron je věc každého, jak mu to chutná... Já třeba nesnesu jakýkoliv čaj oslazený, ať už cukrem nebo medem - ale rozhodně ne proto že bych si držela linii - prostě mi to nechutná...

    Odpovědět

  • yesica yesica

    :-// Ptáte se, v čem je jiný? No přece v tom, že zázvor nejdříve "umijeme" a potom "vylovýme", to snad stačí, ne? Děs - běs!!!!:no:

    Odpovědět

  • phamka phamka(autorka receptu)

    No jako překapávanÝ:-8

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Jiný v čem? Proto, že je neoslazený a bez citronu, ano? :))

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zázvorový čaj recept zázvorový čaj jak dlouho louhovat zazvor louhování zázvoru zázvorový čaj se slivovicí zázvorový čaj příprava čaj se slivovicí zázvorový výluh jak dlouho louhovat zázvorový čaj jak dlouho pít zázvorový čaj čaj z mletého zázvoru recept mletý zázvor čaj zazvorovy caj louhovani jak dlouho se louhuje caj z mleteho zazvoru zázvor louhovani zázvor louhovani doba louhování zázvoru louhování zázvorového čaje zázvor recepty

Zapomněl/a jsem heslo