Skořicové kytičky z listového těsta: Jsou krásné a chutné. Zvládnete je podle videa
Návštěva je už skoro za dveřmi a vy nevíte, co chutného připravit? Nápadů z listového těsta je mnoho, vybrali jsme pro vás tip na zajímavé a nevšední kytičky. Jsou velmi rychlé i snadné na přípravu a výsledek vás určitě mile překvapí svou výtečnou chutí a vůní.
Listové neboli "lístkové" těsto si získalo svůj název díky způsobu přípravy - potřebujete na ně dva druhy těst, které se na sebe navzájem překládají a válí. Při pečení se tyto dvě vrstvy od sebe oddělují a tak vzniká typické lístkování. V dnešní době si listové těsto můžeme koupit téměř kdekoliv a připravit z něj plno dobrot na slaný nebo sladký způsob.
Mohlo by vás zajímat
Jednoduché skořicové kytičky z listového těsta
Provedeme vás postupem krok za krokem:
- Na přípravu skořicových kytiček si nejprve rozválíme obdélníkový plát z listového těsta, pokud už nemáme koupený předem připravený plát na pečicím papíru.
- Posypeme plát skořicovým cukrem a válcem ho jemně přitlačíme k těstu.
- Těsto celé podélně zarolujeme a rozdělíme na pět stejných dílků.
- Každý dílek ještě nařízneme na pět částí a stočením vytvarujeme kytičku.
- Přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.
- Po upečení kytičky naplníme krémem a spojíme k sobě.
- Na závěr vše pocukrujeme.
Podívejte se ještě na další tipy na jednoduché dobroty z listového těsta.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 7 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Klobásy
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 19 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled
Šátečky z listového těsta v toustovači: Náplň zvolíme podle chuti, hotové jsou do pěti minut
Domácí listové těsto se vyplatí připravit ve větším množství. Přebytečnou část můžete zamrazit na příště
Komentáře