Jak svázat maso, aby drželo požadovaný tvar? Poradíme a vysvětlíme postup
Občas potřebujeme, aby maso během pečení drželo námi zvolený tvar. Když si dáme práci s masovou roládou, tak chceme, aby zůstala hezky smotaná a nerozevřela se nám. Díky svázání provázkem toho docílíme snadno. Jak ale na to?
V první řadě je nutné zakoupit vhodný provázek. Ten by neměl pouštět chlupy ani barvu a měl by být pevný. V domácích potřebách prodávají provázky přímo určené do kuchyně. V případě nouze jde použít i několikanásobně poskládanou bílou nit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak svázat maso
Nejčastěji se svazuje panenka, maso na uzení, maso na svíčkovou a různé rolády.
- Začneme na jednom konci masa, který ovineme dokola a zajistíme dvěma uzly.
- Následně překřížíme provázek na očko, které podvlékneme pod masem. Tak postupujeme až na konec. Provázek podvlékáme stále od stejného konce.
- Na konec vedeme provázek příčně přes celý balíček a uvážeme, aby se nám nerozmotal.
Pokud nemáme po ruce provázek, můžeme maso zafixovat párátky, jako je tomu v následujícím videoreceptu na španělské ptáčky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 9 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 10 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Jak šlehat krém nad párou? Opatrně, abychom žloutky nebo bílky neuvařili
Komentáře