Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 svačinových pomazánek: Oblíbené recepty na svačiny do práce i do školy
Zdroj: Toprecepty

Je rozdíl, jestli připravujeme pomazánku na pohoštění pro návštěvu nebo před cestou za všedními povinnostmi. Pomazánky, které chystáme na svačinu, by neměly být pikantní a příliš aromatické. Vyhneme se především česneku, ředkvičkám a uleželým sýrům.

Kromě výrazné vůně je dalším důležitým hlediskem konzistence pomazánky - svačinová pomazánka by neměla být příliš "vlhká", aby namazané pečivo neprovlhlo. Pokud toto riziko u naší pomazánky vidíme, dáme ji zvlášť do krabičky

1. místo

Jedna z nejjednodušších pomazánek se výborně hodí doma k večeři i na svačinu. Potřebujeme tvaroh, trochu másla, mletou papriku a nakládanou kapii. Pro lepší chuť přidáme jemně nakrájenou cibuli. Pomazánku důkladně promícháme a mažeme na pečivo.

2. místo

Jemně nastrouhaný celer s mrkví vytvoří lahodnou kombinaci, kterou ocení i mnohý odpůrce zeleniny. Do pomazánky použijeme majonézu, směs ochutíme mletým pepřem a několika kapkami citrónové šťávy. Ozdobíme zelenou petrželkou. Pomazánce se také říká "falešná humrová".

3. místo

Vajíčkové pomazánky jsou chutné a vydatné, navíc se výborně hodí k namazání mezi krajíce chleba. Variant je mnoho, tentokrát jsme vybrali velmi jednoduchou a rychlou verzi. Pomazánka bude ještě lepší, když ji doplníte listy hlávkového salátu.

4. místo

Základem retro pomazánky je umletý kuřecí salám. Doplníme ho majolkou nebo tatarkou a nadrobno nakrájenou zeleninou. Do pomazánky se výborně hodí červená a bílá paprika, okurky (čerstvé nebo sterilované) a naťová zelenina.

5. místo

Pohanka je dobrým základem pomazánek a dá se připravovat na více způsobů, třeba s tvarohem nebo pomazánkovým máslem. Podle tohoto receptu ji promícháte s osmaženou cibulkou a nadrobno nakrájenými kyselými okurkami. Přidáte trochu hořčice a dochutíte pomazánku kořením.

6. místo

Rybičkové nebo tuňákové pomazánky patří k těm nejoblíbenějším. Na naši pomazánku potřebujete plechovku sardinek, nadrobno nakrájenou cibuli a pomazánkové máslo. Pomazánku výborně dochutí citrónová šťáva a mletý pepř.

7. místo

Kvasnice (droždí) jsou nejen důležitou surovinou pro výrobu kynutého pečiva, ale také osvědčeným základem výživných pomazánek. Na cibulce osmažíme kvasnice a přidáme k nim vajíčko. Dochutíme a chvíli mícháme. Jednoduchá a levná pomazánka je hotová během chvilky.

Na závěr jsme pro vás vybrali videorecept, který vám přípravu kvasnicové pomazánky předvede. Mnozí z nás si ji pamatujeme ještě z dětství, tehdy nám ji chystaly naše babičky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více