Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak udělat budapešťskou pomazánku? Retro pomazánka z tvarohu je stále populární
Zdroj: Top recepty

Budapešťská pomazánka patří mezi nejoblíbenější tvarohové pomazánky. Běžně je k dostání v obchodních řetězcích, ale co si ji tentokrát připravit doma? Stačí nám několik základních ingrediencí.

Jak připravit základní budapešťskou pomazánku

Budapešťská pomazánka je nestárnoucí klasikou, která neztrácí na své oblíbenosti. Přitom její příprava je opravdu snadná a rychlá, navíc ingredience na ni můžeme mít běžně v domácnosti. Snadno ji připravíme pro neočekávanou návštěvu, nebo když zkrátka nevíme, do čeho se zakousnout.

  1. Základem pomazánky je tvaroh, který vyšleháme společně s kouskem změklého másla, případně trochou mléka či smetany, v jemný krém.
  2. Do tvarohového základu vmícháme nadrobno nakrájenou sterilovanou kapii, nakrájenou cibuli, sůl a mletou papriku. Pomazánku můžeme vylepšit najemno nakrájenou zelenou natí, např. lahůdkovou cibulí či pažitkou.
  3. Připravenou pomazánku necháme přibližně hodinu odležet v lednici a poté ji podáváme s čerstvým pečivem, dozdobenou zelenou natí či oblíbenou zeleninou.
  4. Pokud chceme pikantnější chuť, pak do pomazánky použijeme pálivou papriku, jinak postačí sladká paprika.
  5. Tip : Namísto nakládané kapie si můžeme sami doma červenou papriku do pomazánky upéct.

Názorný postup přípravy budapešťské pomazánky

Nejlepší je vše vidět na vlastní oči. Proto abychom vše viděli názorně, podívejme se na následující krátké video s přípravou budapešťské pomazánky:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více