Zabijačkové koření: Poradíme vám, z jakých ingrediencí si ho můžete sami namíchat
Jeden druh koření nemusí být jen jedinou chuťově výraznou složkou jídla, ale může to být směs, která je složená z různých druhů koření a dává pokrmům chuť, která je pro ně typická. Známou kořenící směsí u nás je koření zabijačkové.
Zabijačkové koření si můžete koupit v každém obchodě, ale ten, kdo se vyzná, si koření míchá sám podle vlastní chuti. Koření dodá výraznou chuť nejen zabijačce, ale také bramboračce, bramborákům, guláši nebo zelňačce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namíchat zabijačkové koření
- Jedlé soli má být 25–35 % podle toho, jestli budeme výrobky ještě solit.
- Sušenou majoránku je nejvhodnější rozemnout v dlaních.
- Nové koření a celý pepř umeleme v mlýnku na koření do jemna.
- Mletá sladká i pálivá paprika zajistí pokrmu červenou barvu.
- Sušený mletý zázvor a muškátový květ jídlo chutově doladí.
- Bobkový list a aromatický hřebíček je nutné umlít najemno.
- Pokud budeme koření skladovat, přimícháme do směsi sušený česnek.
Dokážete si představit zabijačkový guláš bez koření? Jeho přípravu vám ukážeme v našem videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 8 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Komentáře