Jak připravit jednoduchý zelný salát. Stačí několik surovin
Zelný salát nemusí být nic složitého, přesto si na něm můžeme pochutnat. I jednoduchá jídla si často oblíbíme a rádi se k nim vracíme. V jednoduchosti je totiž krása.
Stačí několik surovin
Na přípravu zelného salátu podle našeho videa stačí použít pouze několik surovin. Základem je hlávka zelí (obyčejného, nebo třeba pekingského) - tedy zelenina, která je snadno dostupná, levná a přitom plná vitamínů.
Rychlé zpracování
I zpracování zelí je jednoduché. K připravenému zelí přidáme jemně nastrouhanou mrkev, která svou příjemně sladkou chutí a výraznou barvou salát příjemně obohatí a zatraktivní. Na dochucení a "doladění" chutí tentokrát použijeme sůl, pepř, ocet a olej.
Necháme odležet v chladu
Suroviny dobře promícháme a necháme v chladu odležet. Chutě se propojí. Salát získá křehkost a lákavý vzhled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Oblíbené zelné saláty
Můžeme připravovat i rafinovanější zelné saláty z více surovin. Často přidáváme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev i další kořenovou zeleninu, může to být i celer nebo červená řepa. Salát pěkně barevně doplní kapie. Určitě neuděláme chybu ani se strouhaným jablkem, které salát obohatí zase o nový rozměr chuti. Jablka můžeme přidávat nejen do salátů z kysaného zelí. Inspiraci najdeme v oblíbených receptech z našeho receptáře.
Recept na Coleslaw
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 12 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kysané zelí patří mezi české superpotraviny. Na podzim vás ochrání před virózami i bacily!
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře