Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zrcadlová poleva (neboli mirror glaze) je velmi efektní zdobení moučníků s rovným povrchem. Jak její název napovídá. leskne se jako zrcadlo. Ač se to nezdá, není nijak složité ji vyrobit. Návodné video vám pomůže k dokonalému výsledku.

Plátková želatina a čokoládové pecky

Namočíme plátky želatiny do studené vody a necháme nabobtnat, mezitím svaříme smetanu s vodou a moučkovým cukrem, odstavíme. V horké tekutině důkladně rozmícháme namočenou a vymačkanou želatinu.

Do misky nasypeme čokoládové pecky (koupíte je na cukrářských e-shopech), zalijeme ještě horkou směsí smetany s želatinou, necháme chvíli stát a rozmícháme.

Následně je potřeba směs nechat zchladnout za stálého míchání (aby se nevytvořil škraloup) na 28-29 °C. Měříme kuchyňským teploměrem. Po dosažení požadované teploty můžeme začít polévat vychlazený moučník. Necháme ztuhnout (neztuhne úplně) a pak krájíme nožem namočeným do horké vody, aby se poleva na něj nelepila.

 

Komentáře

KudrnkaS KudrnkaS (moderátorka)

10. 10. 2023 22:42

Aneleh81: Máme radost, že se Vám návod líbí ....

Aneleh81 Aneleh81

9. 10. 2023 14:05

Díky za inspiraci :-*:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více