Který den připravujeme boží milosti? Křupavé cukroví je obalené v cukru
Podle tradice jsou kromě mazance a beránka typickým velikonočním pečivem také boží milosti. Křehké těsto se smaží ve vyšší vrstvě oleje a obaluje v moučkovém cukru. Může sloužit také jako výslužka koledníkům.
Boží milosti jsou typickým cukrovím pro Velikonoce a také masopust. Křehké těsto připravíme z několika málo surovin a vykrajujeme je do tvaru čtverce či obdélníku s otvorem uvnitř. Ještě horké obalujeme v moučkovém či vanilkovém cukru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy se připravují boží milosti
Boží milosti jsou tradičním velikonočním pečivem, na které ale často zapomínáme.
- Boží milosti byly posledním velikonočním pečivem, které hospodyňky připravovaly.
- Smaží se na velikonoční pondělí, ne však dříve.
- Toto pečivo se skládá pouze z mouky, vejce, zakysané smetany, másla, cukru a špetky soli.
- Podle tradice se boží milosti dávaly poutníkům či oráčům před jarní cestou na pole.
- Dnes toto cukroví můžeme podávat jako pohoštění či výslužku koledníkům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 11 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou tradiční velikonoční pokrmy? Inspirujte se recepty na beránka či mazanec
Boží milosti se připravují při svátečních příležitostech. Jak je usmažit podle receptů našich babiček?
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Komentáře