Blanšírování je snadné. Recepty na uplatnění této techniky
Jeví se jako majstrštyk znalých a zkušených kuchařů, ale ve skutečnosti se blanšírování může naučit každý z nás. Jen si v mrazničce vyrobit zásobu ledů a obeznámit se s několika základními pravidly. Při blanšírování je třeba krátce, zprudka vařit v osolené vodě a krátce, zprudka chladit ve vodě s kostkami ledu. A pro dodržení efektu teplotního šoku připravit jen velké objemy vody vůči objemům surovin, protože tepelné ztráty dělají neplechu.
Blanšírovat můžeme zeleninu, ovoce i houby. Ty s obvykle neloupatelnou slupkou sloupnete snáz, ty hůře stravitelné strávíte lépe, ty teplem šednoucí či hnědnoucí udrží barvu. Každá surovina potřebuje svůj správný čas, proto se řiďte pokyny zkušených kuchařů a dobře to dopadne. Získáte skvělé loupané houby k zavaření a rajčata do omáčky, krásně zelený špenát k zamrazení nebo dobře stravitelné hrachové lusky do salátu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Banana split
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 20 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 21 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rychle odstranit námrazu z lednice a proč i milimetry ledu škodí: Tyhle rady vám ušetří značné peníze
Překvapivé účinky jogurtu: Vybělí vám zuby a pomůže na podrážděnou pokožku
Expertka radí: Jak a kde v lednici skladovat medvědí česnek? Vlhká utěrka je nezbytností, důležité je i správné místo v lednici