Nejlepší recepty na sladkokyselá jídla
Sladkokyselá omáčka nebo polévka je běžným pojmem v nabídkách čínských restaurací. Právě pro asijskou kuchyni je totiž tento mix dvou zdánlivě naprosto odlišných chutí typický. Ačkoliv na první pohled k sobě možná nejdou, sladkost a kyselost dohromady fungují výborně. Připravte si sladkokyselou omáčku doma a uvidíte, že si ji zamilujete!
Chce to kvalitní ocet, trochu cukru, kečup, špetku zázvoru a osmahnutý česnek. Když tyto přísady smícháte, vznikne marináda, která perfektně ochutí kuřecí křídla i vepřové nudličky. Maso pak stačí jen orestovat, přidat k němu zeleninu a podávat s rýží - et voilá, pokrm, který vás přenese rovnou do Pekingu, je na světě! Sladkokyselou omáčku nicméně využijete i jako zálivku do orientálně laděného salátu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 17 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32