Jak harmonizovat organismus s TopPotravinami
22. 5. 2012 Tipy a triky
Stále více se mluví o tom, že spousta neduhů může pramenit z nadměrného překyselení organismu. To má být způsobeno nevyváženou konzumací kyselinotvorných a zásadotvrorných potravin. Bohužel ty první v naší stravě převažují. Uvádi se, že mezi kyselinotvorné potraviny patří rafinovaný cukr, mléko, maso, alkohol, výrobky z bílé mouky a různá chemicky upravená dochucovadla.
Stále více se mluví o tom, že spousta neduhů může pramenit z nadměrného překyselení organismu. To má být způsobeno nevyváženou konzumací kyselinotvorných a zásadotvrorných potravin. Bohužel ty první v naší stravě převažují. Uvádi se, že mezi kyselinotvorné potraviny patří rafinovaný cukr, mléko, maso, alkohol, výrobky z bílé mouky a různá chemicky upravená dochucovadla.
Je obecně známo, že k rovnováze přispívá například konzumace kysaného zelí a kysaných mléčných výrobků (podle odborníků se chovaji v těle zásadotvorně) a některých druhů ovoce a zeleniny – brambory, mrkev, ředkvičky, černá ředkev, červená řepa, okurky, patizon, dýně, jahody, banány, hroznové víno, bezinky, jeřabiny a další.
Podle přírodní medicíny nám výrazně mohou pomoci i tyto méně rozšířené potraviny : mořské řasy - Wakame, Yakinori, Nori, houba Kombu a nápoje z ní, zázvor – čerstvý nebo nakládaný žlutý, houby Shitake, Nameko, Enoki, Jidášovo ucho, smrž, dále pak kořen Konnyaku, za studena lisované oleje – araganový, olivový, dýňový, sezamový, konopný. Též fazole azuki a ostatní drobné fazole. Nesmíme zapomenout uvést všechny výrobky ze sóji – např. tamarind, tofu, taktéž jedlé kaštany a vaječný bílek.
Možná si řeknete, že některé uvedené názvy vám nic neříkají, anebo jste o nich slyšeli, ale myslíte si, že nejsou dostupné v běžných obchodech.
Podívejte se na www.toppotraviny.cz, kde seženete velký výběr přírodních ovocných a zeleninových šťáv ve vysoké kvalitě, bio výrobků a mimo jiné i uváděné méně rozšířené potraviny a mnoho dalšího.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Majonéza: Jak ji odlehčit, aby si zachovala chutnost
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
12 tipů, jak chránit rostliny před chladem a mrazem: Jarní mrazíky je mohou poškodit
Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou: Domácí „čína“ jen z několika ingrediencí může být na stole za pár minut
Holka u plotny peče: Jak na arabské sušenky maamoul? Plněné datlovou pastou a provoněné růžovou vodou chutnají skvěle