Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna ovoce a zeleniny je tady. Udělejte si zásoby na zimu
Zdroj: Pixabay

I když si letos pěkné počasí dalo na čas a teploty jsou pořád jako na houpačce, ovoce a zeleninu už nic nezastaví. Výroba marmelád je v plném proudu a chystat byste si měli už i prostor v mrazáku a lahve na zavařování. Pořiďte si letos šikovné pomocníky, budou se vám hodit.

Znáte lepší pocit, než když vprostřed zimy namažete na chleba domácí jahodovou marmeládu, do pudingu přidáte maliny a klidně se můžete pustit i do borůvkového koláče? Anebo si vytáhněte lahev naložené křupavé zeleniny! Máte přece zásoby!

Nejdřív práce, potom dobroty

Je ale třeba si přiznat, že než se ovoce a zelenina ze zahrádky nebo trhu promění v ty voňavé dobroty, je za tím velký kus práce. Leda že byste se vybavili a pořídili si šikovné pomocníky, s kterými vám půjde práce lépe od ruky.

Asi největší otrava je ovoce nakrájet - přece jen chceme, aby kompot vypadal lákavě nejen podle chuti, ale i na pohled. Tescoma má kráječů celou řadu.

Pokud chcete zavařovat zeleninu, bude se vám hodit ten na kostičky a hranolky HANDY. Nakrájí vám vybranou zeleninu na kostičky a vyžijete ho i mimo zavařovací sezónu - buď na zeleninu do polévky nebo třeba na hranolky, které také umí.

Lákavá čerstvá zelenina a ovoce

Nejde ale jen o přípravu surovin na zavařování, můžete si připravit třeba i lákavý salát z čerstvé zeleniny. Kráječ na podélné řezy HANDY vyniká v tom, že díky nastavitelným nerezovým čepelím rozkrojí snadno celou salátovou okurku nebo cuketu podélně na 2, 4 nebo 6 částí. Plátky jsou tak vždy stejně silné a hodí se jak do salátů, tak k zavařování. Jako ideální letní večeře zní mozzarella s rajčaty. S těmi vám pomůže také kráječ z řady HANDY.

Pixabay

Spočítali jste si někdy, kolikrát za léto nakrájíte meloun? Velký nůž na rozkrojení, prkýnko, menší na vykrájení dužiny… Přitom tohle všechno za vás zvládne jeden šikovný asistent. Kráječ na melouny PRESTO si poradí s melouny typu Galia, Cantaloupe, Piel de Sapo, žlutých melounů Honeydew a vodních melounů do průměru 20 cm a udělá vám z nich rovnoměrných dvanáct stejných dílů. Dáváte-li přednost jablkům, a ty mají svůj kráječ PRESTO.

Hodit se vám budou i asistenti na odpeckovávání ovoce. Třeba na odpeckování třešní má Tescoma hned několik pomocníků, od jednoduchého  PRESTO po sofistikovanějšího HANDY. HANDY má i „bráchu“, který si poradí se švestkami.

V čem do mrazáku?

Pokud si chcete uschovat ovoce či zeleninu na měsíce, kdy budeme na čerstvou úrodu jen vzpomínat, vybavte se sáčky na potraviny 4FOOD. Jsou v několika velikostech, vhodné jsou do chladničky, mrazničky a pootevřené dokonce i do mikrovlnky. 

Dáváte-li před sáčky přednost boxům, seznamte se se zdravými dózami do mrazničky PURITY. I ty jsou v různých velikostech a mají řadu výhod. Vyrobeny jsou z prvotřídního plastového materiálu, který je certifikován pro použití ve zdravotnictví a farmacii a tak neovlivňuje složení potravin, zachovává jejich charakter, kvalitu a chuť, a to dokonce i při dlouhodobém skladování.

A doplnit svoji armádu pomocníků můžete i o produkty Tescoma řady VITAMINO. V té najdete nejrůznější škrabky, struhadla, nože, a další.

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více