Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se říká, vlasy jsou korunou krásy. Vlasy se však nepojí jenom s naším fyzickým vzhledem, ale o nás samotných prozrazují více, než si vůbec dokážeme představit. Vlasy, tedy především jejich úprava, jako je střih, barva a styling, vypovídají i o našich charakterových vlastnostech a životním stylu. Úprava vlasů tak určuje nejen to, zda se cítíme přitažliví a atraktivní. Naše vlasy do velké míry vysílají neverbální signály k druhým lidem, a tak mohou ovlivnit například i to, zda jsme úspěšní, a to jak v osobním, tak profesním životě. Věnujte proto svým vlasům dostatečnou péči a postarejte se o to, aby byly v každé situaci vaší nejlepší vizitkou.

Jak se říká, vlasy jsou korunou krásy. Vlasy se však nepojí jenom s naším fyzickým vzhledem, ale o nás samotných prozrazují více, než si vůbec dokážeme představit. Vlasy, tedy především jejich úprava, jako je střih, barva a styling, vypovídají i o našich charakterových vlastnostech a životním stylu. Úprava vlasů tak určuje nejen to, zda se cítíme přitažliví a atraktivní. Naše vlasy do velké míry vysílají neverbální signály k druhým lidem, a tak mohou ovlivnit například i to, zda jsme úspěšní, a to jak v osobním, tak profesním životě. Věnujte proto svým vlasům dostatečnou péči a postarejte se o to, aby byly v každé situaci vaši nejlepší vizitkou.

Samozřejmě, že perfektivní střih a vhodně zvolená barva dokážou divy. Základem úspěchu však jsou v první řadě zdravé vlasy plné síly a lesku. A jaké jsou tipy a rady profesionálů pro zvýraznění přirozené krásy vlasů?

  • Aby byly vlasy dostatečně silné, pravidelně si je nechávejte zastřihávat – tím podpoříte nejen jejich objem, ale také růst. Časté stříhání platí nejvíce pro ty, které touží po dlouhé a bohaté kštici.
  • Používejte výhradně kvalitní šampóny a kondicionéry - ty jsou plné vitaminů a dalších prospěšných látek, které vaše vlasy zbaví nečistot, ošetří i zregenerují. Šampónem umyjte kořínky vlasů, kondicionérem naopak ošetřete pouze konečky vlasů – tak budou vlasy správně vyživeny a nebudou se rychle mastit. Vlasy oplachujte pouze vlahou vodou, neboť horká voda jim podle slov odborníků způsobuje šok. Pokud je vaše pokožka hlavy náchylná ke tvorbě mazu, opláchněte nakonec vlasy vodou studenou – studená voda uzavře povrch vlasu a redukuje tvorbu mazu.
  • Mokré vlasy jsou velmi citlivé, proto je vysušujte šetrně. Abyste neponičily strukturu vlasů, ručníkem je jen jemně pomačkejte. Mokré vlasy nekartáčujte a nesvazujte do culíku, pouze je lehce pročešte řídkým hřebenem.
  • Ideální je, pokud vlasy necháte volně uschnout. Jestliže použijete vysoušeč, navolte nižší hodnotu teploty vzduchu. Aby nedošlo k poničení struktury vlasů, fén by měl být při vysoušení od vlasů vzdálen minimálně 15 cm. Před fénováním můžete do vlasů vetřít malé množství přípravku pro lesk či pro zvětšení objemu vlasů nebo speciálního ochranného přípravku. Vlasy foukejte od kořínků ke konečkům, čímž se vyhladí jejich povrch.
  • Jak pro dokonale rovný a hladký účes, tak pro divoké kudrny si mnohé z nás zvykly užívat žehličku na vlasy. S tímto přístrojem se dá doslova kouzlit, ale pamatujte, že ošetření vlasů kvalitním ochranným přípravkem před žehlením by mělo být samozřejmostí (jinak se v případě častého žehlení po čase namísto zdravím zářivého účesu dočkáte suchých a poničených vlasů).

Co člověk, to problémy s vlasy. Ty, které mají celý život vlasy rovné, závidí těm, které se mohou pochlubit nepřehlédnutelnými kudrnami. A naopak, majitelky nezkrotných vln by měnily s těmi, které své hebké a jemné vlasy snadno stáhnout do útlého culíčku. S kvalitními profesionálními přípravky je však možné všechno – pohrajte si se svými vlasy a buďte každý den jiná.

Pokud chcete získat ucelený přehled o kvalitní vlasové kosmetice doporučované profesionálními kadeřníky, navštivte internetový obchod www.leontyna.cz. Zde naleznete širokou škálu speciálních výrobků pro mytí, regeneraci a konečný styling vlasů, které vlasy vyživí a podtrhnou jejich přirozenou krásu. V nabídce na www.leontyna.cz  na vás čekají i přípravky určené k barvení, melírování, trvalé ondulaci i prodlužování vlasů. Na své si zde přijdou i samotní kadeřníci, kteří zde naleznou široký sortiment kadeřnických potřeb a elektro-přístrojů.

Na e-shopu www.leontyna.cz/vlasova-kosmetika je široká nabídka přehledně uspořádána, takže si snadno vyberete přípravek přesně pro Vás. Vybrat si zde můžete například podle typu svých vlasů, problémů, s kterými se musíte při jejich úpravě den co den potýkat, či podle představy, jak by vaše vytoužené vlasy měly vypadat. Nabídka na www.leontyna.cz je zárukou profesionální kvality za bezkonkurenční ceny. Rozmazlujte své vlasy a užívejte si jejich nepřehlédnutelné krásy.

Komentáře

Jitka

18. 4. 2013 08:59

Já každých 14 dní chodím ke své kadeřnici a užívám vitamíny Reneval neo, které mi doporučila. Od té doby co je zobu mám vlasy zdravější a snadněji se upravují. :-)

Alena

5. 12. 2012 14:37

:-)):yes:

Jana

26. 11. 2012 13:00

:-D:-D:-D

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více