Jak upéct roládu - fotopostup přímo od cukrářky
25. 2. 2013 Vaření
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
Domácí zákusky jsou skvělým pohoštěním pro návštěvy i lahodným dezertem jen tak, když máte chuť. S fotoreportem od profesionální cukrářky Lucie Měšťanové ho snadno zvládnete a rodině vždy nabídnete čerstvé pochutnání!
ingredience: 18 dkg hladké mouky, 4 žloutky, 4 bílky, 20 dkg cukru krupice, 4 polévkové lžíce vody (1 na každý žloutek), balení kokosu na obalení rolády, vanilková a kakaová dortová náplň a věci na ně potřebné (dle pokynů na jejich obalu)
postup: V kuchyňském robotovi nejdříve samostatně ušleháme bílky v sníh, pak do nich postupně přidáváme žloutky s vodou, cukr, mouku a vše vyšleháme do žluté hmoty
Poté těsto rozetřeme do tenké vrstvy na pečící papír, který jsme předem rozprostřeli na plech.
Těsto pečeme v troubě na 200 °C přibližně 15 minut, až zezlátne a po vpíchnutí špejlí na něm neulpívají syrové kousky. Během pečení těsta si připravíme obě dortové náplně.
Piškot na chvíli přikryjeme igelitem a poté namažeme kakaovou dortovou náplní, kterou jsme si připravili během pečení.
Stočíme a dáme vychladit.
Vychlazený válec potřeme druhou dortovou náplní, tentokrát vanilkovou.
Následně obalíme v kokosu …
… a máme hotovo! Roládu nakrájíme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Aneta Holá
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií aneb O hledání těch nejlepších palačinek pro Áňu. Tyhle pohankové to vyhrály na celé čáře
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz
Komentáře
15. 9. 2021 21:05
4. 3. 2013 13:01
2. 3. 2013 15:40
2. 3. 2013 10:30
1. 3. 2013 16:10
28. 2. 2013 12:01
28. 2. 2013 11:27
žloutky ,cukr a mouku atd
27. 2. 2013 19:38
25. 2. 2013 11:02