Jahodovo-medové máslo
16. 5. 2014 Vaření
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Jahody k létu prostě neodmyslitelně patří. Existuje nespočet jahodových pochoutek, mezi nejchutnější z nich rozhodně patří lahodné jahodovo-medové máslo! Pokud rádi objevujete nové věci, vyzkoušejte náš recept a užijte si chutě jahod zcela netradičně.
Tento recept pochází pravděpodobně z Francie a užijí si ho všichni milovníci sladkých snídaní a dezertů.
Na přípravu budete potřebovat: hrst jahod, 3 lžíce medu, 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy, ½ čajové lžičky soli, půl kostky změklého másla
1. V kuchyňském robotu rozmixujte jahody do hladkého pyré
2. K jahodám přidejte med a citronovou šťávu a povařte za stálého míchání do mírného zhoustnutí. Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podle chuti osolte.
3. Pomocí ručního mixéru nebo šlehače do směsi zapracujte změklé máslo. Výsledná směs by měla být hladká a krémová
4. Máslo dejte do nádoby a nechte v lednici chladnout minimálně jednu hodinu. Čím déle máslo chladne, tím více se různorodé chutě spojí a rozvinou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Jahodové máslo je ideální na toasty, vafle, palačinky, i když nejchutnější je asi na ještě teplém čerstvém pečivu.
Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit jahodový džem. Jahody výborně doplňuje rybíz, který má dobré želírovací schopnosti
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero - jak zpracovat jahody a připravit z nich oblíbené dobroty
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře
28. 6. 2014 18:32
21. 6. 2014 20:42
29. 5. 2014 13:32