Expertka radí, jak doma nejlépe uchovat chleba: Osvědčila se mi kombinace bavlněné utěrky a mikrotenového sáčku, říká
24. 8. 2023 Ostatní
Klasický poctivý český chleba má většina z nás na talíři denně. Jenže někdy se stane, že bochník rychle ztvrdne, nebo naopak předčasně zplesniví či okorá. Máte-li doma kvalitní pecen, tohle by se stát nemělo. Jak tomu předejít, radí pro Toprecepty.cz komisařka soutěže Chléb roku 2023 a zkušená pekařská technoložka Hana Nykodymová.
Poctivý český chléb
Jak už jsme psali v našem předchozím článku, v posledních letech se nabídka chleba na pultech obchodů a pekáren značně rozšířila. Pekárny kolem nás všude navíc rostou jak houby po dešti a kvalita bochníků stoupá.
Ruku v ruce s tím ale stoupá i cena chleba a tak za jeden křupavý pecen dáte třeba v pražské pekárně Praktika i 150 korun (chléb z červené pšenice, pozn. red.). Obecně se průměrná cena v Praze za řemeslný chléb pohybuje průměrně kolem 110 Kč za kilogram.
Ale právě proto je důležité vědět, jak o chleba doma pečovat. Když už totiž koupíte skutečně dobrý bochník (jak poznat dobrý chleba jsme psali zde), byla by škoda nechat ho doma ztvrdnout nebo okorat.
Mohlo by vás zajímat
Jak správně skladovat chléb
Speciální sáčky
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 30 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přečtěte si Zobrazit více
Skromná kuchyně: Jak udělat z tvrdého chleba opět čerstvý a křupavý? Stačí voda a alobal!
Chléb ze špaldové a žitné mouky: Poradíme vám s postupem a jiný už chtít nebudete
Jak poznat v obchodě kvalitní chleba? Všímejte si barvy bochníku, pevnosti kůrky i pružnosti střídky, říká expertka Hana Nykodymová