Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení, která jsou mistry v grilování: Vodnář musí mít rybu, Kozoroh umí zvěřinu a Panna vyšvihne šťavnaté karbanáky
Zdroj: Freepik, pikisuperstar, a Freepik, vecstock/koláž Toprecepty

S přibývajícími slunečnými dny pomalu začíná i grilovací sezóna. Oblíbená aktivita většiny Čechů se nese v duchu dobrého jídla a pohody. Připravit krásně voňavý a šťavnatý pokrm na grilu ale nedokáže každý. Grilovacími hvězdami se mohou stát lidé narození v určitém znamení. Patříte také mezi ně?

Přichází doba grilovací

Konečně je to tady! Počasí nám dovoluje posedět si na zahradě nebo na terase a příjemnou atmosféru si ještě doladit nějakou grilovanou dobrotou. Češi grilování milují a na grilech rozpálených voňavým dřevených uhlím nebo „jen“ plynem či elektřinou připravují úžasné pokrmy.

Ať už jde o hovězí steak, vepřovou krkovičku, klobásku a špízy, aromatický sýr nebo bylinkami ochucenou zeleninu, i tady platí, že ne každý má potřebný talent pro tuto kuchyňskou disciplínu

Blíženci (21. května – 20. června): Rozmanitá nabídka

Společnost milující Blíženci se nemohou dočkat, až se sejdou s přáteli na pořádné grilovačce. Jejich vynalézavost a touha objevovat nové věci je vede k hledání nových receptů. 

Nemají problém hostům nabídnout nespočet rozmanitých pokrmů od vyzrálých hovězích steaků s bylinkovým máslem přes vepřové maso v naložené v pikantní marinádě po skvěle ochucenou zeleninu.

Opravdovými mistry jsou v grilování kukuřice s pikantním paprikovým máslíčkem.

Rak (21. června – 22. července): Musí mít sladkou tečku

Domácky založení Raci mají k přípravě jídlo obvzlášť vřelý vztah. A navíc mezi nimi najdeme i dost profesionálních kuchařů, číšníků, restauratérů a majitelů penzionů. Na grilování se pečlivě připravují a nic neponechají náhodě.

Většinou grilují na dřevěném uhlí, aby pokrmy získaly správnou vůni. Dokáží báječně ugrilovat a zachovat šťavnatost i sušším masům, jako jsou kuřecí prsní řízky nebo vepřová panenka.

Na závěr ale musí mít sladkou tečku, grilované ovoce v medové marinádě se skořicí úžasně voní i chutná.

Panna (23. srpna – 22. září): Dokonalý karbanátek

Kdo jiný, než praktická Panna by tak hravě zvládl grilování? Nedostatek nápadů a fantazie vyrovnává pečlivostí sobě vlastní a důsledným dodržováním všech receptů a postupů. 

Grilovací repertoár Panny je tradiční a zahrnuje klasická jídla. Na gril dá nejčastěji karbanátek nebo hamburger. Jejich přípravu ale zvládá bravurně a sklízí za ně pochvalu.

Když si od Panny necháte ugrilovat karbanátek, rozhodně vás překvapí jeho vyvážená jemná chuť.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): Zvěřinové hody

Kozorozi jsou ambiciózní a důslední, nejsou zastánci kuchyňské improvizace. Začnou tím, že si pořídí dokonalý a kvalitní gril a rozhodně nešetří na grilovacích surovinách.

A protože mají v sobě i dostatek kreativity, nespokojí se s grilováním obyčejné krkovičky, ale návštěvě předloží předem naloženou šťavnatou kýtou z jelena nebo daňka.

Jako dělané pro ně je také grilované kančí maso na bylinkách se zeleninou.

Vodnář (20. ledna – 18. února): Skvělé ryby

Být za každou cenu originální, to je zásadní vlastnost Vodnářů. Když pozvou rodinu a přátele na grilování, není to jen o tom dát na rozpálený gril kus masa. Potřebují vyniknout a ohromit.

S radostí se pustí do grilování ryb, které vyžaduje určitou zkušenost. Nečekejte rybí filé ze supermarketu, ale lososa, tuňáka, afrického sumečka nebo i candáta a kapra – a to vše čerstvé z chladicího pultu.

Když vás Vodnář pozve na grilované špízy z norského lososa, určitě půjde o kulinární zážitek. 

Náš tip: Dokřupava grilovaný bůček předem naložený v pivní marinádě podle našeho videoreceptu bude určitě chutnat všem.

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

astrotheme.com: Zodiacal Barbecues for the 12 Signs

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více