Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoce podle horoskopu: Nejlepší mazanec upečou Raci, beránka Váhy a Blížence do kuchyně raději nepouštějte
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, chandlervid85/koláž Toprecepty

Velikonoce jsou tady a ve většině domácností se připravují různé dobroty, které budou dominovat slavnostně vyzdobenému stolu. Co by ale měli lidé vařit a péct v souladu se svým znamením horoskopu?

Velikonoce ve znamení hřejivého sluníčka

Říká se jim také svátky jara, protože Velikonoce držíme vždy první neděli po prvním jarním úplňku. Během těch letošních se zřejmě budeme vyhřívat v náruči slunečních paprsků a užívat si zelenající se a rozkvétající přírody.

K Velikonocům neoddělitelně patří i různé pro ně typické pokrmy. Pojďme se podívat, kdo by nám co dobrého měl (nebo raději neměl) uvařit nebo upéct podle znamení horoskopu. Vybrali jsme pět znamení, která v této oblasti nejvíce vynikají.

Blíženci (21. května – 20. června): Nechte je jen barvit vajíčka

Vyznačují se určitou rozpolceností. Blíženci jsou chytří, zvídaví a vynalézaví, často ovšem zůstávají jen na povrchu znalostí a informací. Nepřekvapí tedy, že se s velkým nadšením a energií vrhnou do přípravy velikonočních jídel a moučníků, nemají však dostatek trpělivosti, proto jim kynuté těsto na mazanec nevykyne. Nádivka jim zase nenabyde, protože zapomenou vyšlehat sníh z bílků.

Co tedy s nimi? Nechte je barvit a zdobit vajíčka. Tam mohou popustit uzdu fantazii a snad nic nezkazí.

Rak (21. června – 22. července): Upeče nejlepší mazanec

Raci milují domácí pohodu a chuť domácího jídla. Nemají problém zkoušet nové věci a experimentovat v kuchyni. Často jsou mezi nimi profesionální pekaři, cukráři a kuchaři. Jsou zvyklí dotahovat věci do konce a nechybí jim trpělivost a pečlivost. A to se hodí i při přípravě složitějších moučníků.

Proto Raci upečou skvělý vláčný a voňavý šlehačkový mazanec z kynutého těsta, po kterém se jen zapráší.

Váhy (23. září – 22. října): Skvěle nazdobí beránka

Ve společnosti na sebe okamžitě upoutají pozornost perfektním chováním, nenucenou konverzací i dokonalým a promyšleným outfitem. Váhy milují vše krásné. Nespokojí se jen s chuťově vynikajícím jídlem, potřebují k němu i bezchybné servírování, které je esteticky na výši.

Když se Váhy pustí do pečení, není divu, že stejnou pozornost jako kvalitě věnují i vizuální zajímavosti. S radostí upečou beránka z banánového těsta, kterého ozdobí „kudrnatou“ polevou.

Štír (23. října – 21. listopadu): Připraví skvělou nádivku

Mají pevnou vůli a chtějí mít všechno pod kontrolou. Štíři jsou komplikované znamení, které nesnáší lenost a poflakování. Vše berou vážně, a to i sami sebe. Ačkoli si výjimečně rádi smlsnou na něčem sladkém, místo moučníku mají raději řízek. Proto ani o Velikonocích neztrácejí čas s pečením mazanců, beránků nebo jidášů.

Štíři jsou ale přeborníci v přípravě velikonoční nádivky, ve které nechybí dostatek uzeného masa a slaniny, ale i zelená nať z cibulky nebo aromatický medvědí česnek.

Vodnář (20. ledna – 18. února): Upeče veselé muffiny

Pro Vodnáře jsou typické vizionářské myšlenky a intuitivnost. Chtějí být za každou cenu originální a tomu podřizují celý svůj život. To se projevuje i v kuchyni. Když na Velikonoce všichni připravují nádivku, oni smaží řízky. A zatímco většina lidí peče voňavé mazance, medem vonící jidáše a různě zdobené beránky, Vodnáři potřebují upoutat pozornost něčím úplně jiným.

Velikonočním moučníkem proto u nich bývá něco netradičního, například nazdobené dortíky v podobě muffinů

Náš tip: Na Velikonoce přijdou všem k chuti perníčky plněné povidly podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

wellandgood.com: What Your Next Baking Project Should Be, According to Your Zodiac Sign

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více