Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdo upeče nejlepší mazanec? Podle znamení horoskopu Berani ohromí vláčným tvarohovým, Panny nadýchaným kváskovým
Zdroj: Freepik, freepik, a Toprecepty, Majkaa/koláž Toprecepty

K velikonoční rodinné pohodě nerozlučně patří voňavý a vláčný mazanec. Každý ho peče trochu jinak a inspirovat se můžeme i astrologií. Víte, která znamení horoskopu připraví ty nejlepší mazance?

Kdo upeče nejlepší mazanec

Velikonoce se blíží a snad v každé rodině mají ten nejlepší a generacemi prověřený recept na mazanec či bochánek (jak se mu také někde říká). Když se budeme řídit astrologií, hvězdy napoví, která znamení mohou připravit úžasné a na jazyku se rozplývající mazance. A každý z nich bude z úplně jiného těsta. Co nám hvězdy říkají?

Beran (21. března – 19. dubna): Šikovný improvizátor

Přímočaří a temperamentní Berani mají smysl pro dobrodružství. Dokážou se nadchnout pro spoustu věcí – a pečení je jednou z nich. Nadšení ovšem leckdy zhatí jejich netrpělivost. Berani se rádi předvádějí a pečení na Velikonoce je pro ně výzvou. A místo toho, aby připravili přece jen jednoduššího beránka z piškotového těsta, s nadšením sobě vlastním se pustí rovnou do mazance. 

Je však třeba poznamenat, že rozhodně ne do kynutého nebo dokonce kváskového.  Rodinu a návštěvy uchvátí tvarohovým mazancem, který je mnohem rychlejší a méně pracný.

Lev (23. července – 22. srpna): Milovník luxusních moučníků

Lvi milují pozornost, jsou tak trochu sebestřední a domýšliví. Jsou doslova závislí na chvále a obdivu. Nedá se říct, že zrovna příprava moučníků je jejich hobby. Péct každý týden „obyčejný“ štrúdl nebo koláč s tvarohem není v jejich stylu. Ve výjimečných případech však uvážou zástěru a postaví se k troubě.

A protože nesnášejí průměrnost, tak o Velikonocích vytvoří naprosto dokonalý ořechový mazanec.

Panna (23. srpna – 22. září): Nejlepší pekařka

Panny patří k těm nejlepším pekařkám. Souvisí to s jejich smyslem pro praktičnost. Všechno mají dokonale naplánované a vaří a pečou zásadně přesně podle receptů. Dodržují správné suroviny i jejich gramáž. Inovace a improvizace nejsou rozhodně pro ně.

Pile a šikovnost jsou pro ně vlastní, proto si na Velikonoce bez problémů (a s dokonalým výsledkem) troufnou na cukrářský majstrštyk, kterým je neuvěřitelně nadýchaný kváskový mazanec.

Váhy (23. září – 22. října): Perfekcionisté i v pečení

Šarmantní a společenské Váhy s dokonalým estetickým cítěním se nerady dohadují a nerady říkají ne. Přestože kuchyň není jejich neoblíbenější místností, příležitostné pekařské a cukrářské výtvory těchto od přírody perfekcionistů jsou naprosto dokonalé

Proto nás nemůže překvapit, že se potřebují blýsknout i před velikočními návštěvami. Dají si práci a místo jednoho velkého mazance naservírují chutné a  zároveň skvěle vypadající minimazance.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Bohémský pekař

Lidé narození ve znamení Střelce jsou svobodomyslní a nezávislí. S lehkostí se dokážou pohybovat v jakémkoli prostředí. Zajímají se o všechno, co je zrovna „in“. Není divu, že v poslední době pod vlivem televizních soutěží se vrhli i do pečení. A jde jim to dobře.

A protože Střelci mají tak trochu sklon k výstřednostem, klasický mazanec od nich čekat nemůžeme. Zato připraví neuvěřitelně vláčný mazanec cuketový.

Náš tip: Pokud se chystáte péct na Velikonoce mazanec, máme pro vás tip na hrníčkový podle našeho videoreceptu:

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

eastrohelp.com: Top 5 Zodiac Signs Who Love Baking

tastingtable.com: The Type Of Breakfast Pastry You Are, Based On Your Zodiac Sign

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více