Zapečené rolky z kotletky se zeleninou: Dokonale šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku skvěle doplňuje jemná smetanová omáčka
21. 5. 2024 Vaření
Masové plněné rolky krásně vypadají a milují je nejen děti. Přichystejte si zapečené rolky z kotletky zabalené do slaniny. Pečou se se zeleninou, a proto tak výborně chutnají.
Co dělat, by se rolky povedly
Plněné rolky jsou krásné na pohled a dobře chutnají. Obzvlášť, když jde o dobré ingredience, jako jsou kvalitní šunka a sýr. Rolky můžeme připravit z drůbežího masa, obvyklé jsou i z vepřového.
V dnešním receptu jsou rolky v pekáčku doplněny zeleninou (česnek, cibule, kapie a rajčata). Kotleta je vývorný kus masa a když ji ještě obalíme slaninou, získáme mnohem zajímavější chuť.
Pro lahodné rolky se vyplatí zvolit pekáček, který nebude příliš velký. Je to důležité pro to, aby se tekutina příliš nezredukovala. K masu pak zbude výborná šťáva. Skvělé rolky se budou hodit i jako slavnostní jídlo.
Mohlo by vás zajímat
Co dělat, aby se smetana nesrazila
- Smetana se liší podle obsahu tuku. Čím víceprocentní smetanu použijeme, tím menší je pravděpodobnost sražení, ideálně tedy 33%.
- Smetanu vyndáme včas z lednice, odlijeme potřebné množství a necháme ho při pokojové teplotě. Kdybychom tuto tekutinu přidali do hrnce ledovou, bylo by to příliš šokové.
- Jistější variantou je do smetany přidat malé množství cukru.
- Lepší je také smetanu přilévat až na konci vaření a spíše ji jen prohřát než vařit.
- Poslední možností je odebrat asi dvě naběračky šťávy do misky a v ní dobře rozmíchat potřebnou smetanu. Směs pak nalijeme do hrnce a promícháme se zbytkem.
Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…
Jak připravit zapečené rolky z kotletky
Pro čtyři strávníky potřebujete: 4 plátky kotlety bez kosti, 4 plátky debrecínky nebo kvalitní šunky, 8 plátků uzeného sýru (např. Krolewski), 4 plátky farmářské slaniny, sůl, mletý pepř, 2 střední rajčata, 1/2 větší červené kapie, 1 hlavičku česneku, 1 malou cibuli, 200 ml silného masového vývaru a 200 g smetany ke šlehání (1 kelímek).
Jak na to? Plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Na každý kousek položte plátek šunky a po dvou plátcích sýru. Rolky pevně stočte, obalte je plátkem slaniny a vložte do menšího vymazaného pekáčku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Kapii pokrájejte na kostičky a rajčata na osm dílů. Zeleninou vyplňte prostor mezi rolkami.
Do vývaru vmíchejte smetanu a tím zalijte celý obsah pekáčku. Pečte asi hodinu zhruba na 180-200 °C. Kdyby byl pekáček příliš velký, šťáva by se příliš vypekla. A to by byla škoda.
Náš tip: Připravte si zapečené rolky z kotletky podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Zapékané těstoviny - jednoduché a rychlé jídlo, které snadno připravíme na mnoho variant. Jaké jsou nejoblíbenější recepty
Encyklopedie rajčat: Seznamte se s nejznámějšími druhy. Jak se liší tvarem a kde je využít?
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 42 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 7 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čertova kapsa: Šťavnatá kotleta plněná pikantní směsí báječně chutná, příprava je přitom snadná a netrvá dlouho
Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje