Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

To, že je vyvážená snídaně nezbytnou součástí zdravého jídelníčku, vědí všichni dospělí. Horší je to však s dětmi – ty je po ránu někdy velmi těžké udržet u stolu. Když jim však připravíte chutnou, zábavnou a zároveň zdravou snídani, jistě si budete ráno všichni užívat.

Toasty

Je všeobecně známo, že si děti rády hrají, a to i s jídlem. Místo klasického toastu jim naservírujte toastové tyčinky, které je zaujmou svým hravým tvarem. Navíc si je mohou snadno namáčet například v marmeládě, čokoládě či ovocném pyré.

Smoothies

Pokud vás ráno tlačí čas, připravte celé rodině koktejl plný živin. Smoothie je zdravým startem nejen pro dospělé, ale i pro děti. Volbu surovin přizpůsobte chutím vašich nejmenších. U dětí obvykle vede jogurt s jahodami a banány.

Mini-muffiny

I pečené moučníky mohou být velmi zdravé – stačí upravit volbu surovin. Například těsto na muffiny můžete vylepšit pohankovou moukou, medem, ovesnými vločkami, ovocem, oříšky a dalšími dobrotami. Když před děti naservírujete takovou lahůdku, určitě se po ní jen zapráší. Děti také ocení, když je do pečení zapojíte a dovolíte jim podílet se alespoň na konečném zdobení.

Banánové palačinky

I díky sladkým palačinkám můžete do dětí dostat spoustu ovoce. Do těsta na palačinky přidejte na plátky nakrájený banán. Hotové palačinky pak ozdobte lesním ovocem a namísto cukru použijte med.

Ovocný pohár

Každé dítě miluje poháry. Zapomeňte však na nezdravé varianty se šlehačkou a zmrzlinou. Jogurt v kombinaci s müsli a jahodami dětem zachutná stejně. Dejte si záležet na prezentaci – také děti totiž jedí i očima.

 

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více