Zdravé snídaně pro nejmenší
4. 10. 2016 Tipy a triky
To, že je vyvážená snídaně nezbytnou součástí zdravého jídelníčku, vědí všichni dospělí. Horší je to však s dětmi – ty je po ránu někdy velmi těžké udržet u stolu. Když jim však připravíte chutnou, zábavnou a zároveň zdravou snídani, jistě si budete ráno všichni užívat.
Toasty
Je všeobecně známo, že si děti rády hrají, a to i s jídlem. Místo klasického toastu jim naservírujte toastové tyčinky, které je zaujmou svým hravým tvarem. Navíc si je mohou snadno namáčet například v marmeládě, čokoládě či ovocném pyré.
Smoothies
Pokud vás ráno tlačí čas, připravte celé rodině koktejl plný živin. Smoothie je zdravým startem nejen pro dospělé, ale i pro děti. Volbu surovin přizpůsobte chutím vašich nejmenších. U dětí obvykle vede jogurt s jahodami a banány.
Mini-muffiny
I pečené moučníky mohou být velmi zdravé – stačí upravit volbu surovin. Například těsto na muffiny můžete vylepšit pohankovou moukou, medem, ovesnými vločkami, ovocem, oříšky a dalšími dobrotami. Když před děti naservírujete takovou lahůdku, určitě se po ní jen zapráší. Děti také ocení, když je do pečení zapojíte a dovolíte jim podílet se alespoň na konečném zdobení.
Banánové palačinky
I díky sladkým palačinkám můžete do dětí dostat spoustu ovoce. Do těsta na palačinky přidejte na plátky nakrájený banán. Hotové palačinky pak ozdobte lesním ovocem a namísto cukru použijte med.
Ovocný pohár
Každé dítě miluje poháry. Zapomeňte však na nezdravé varianty se šlehačkou a zmrzlinou. Jogurt v kombinaci s müsli a jahodami dětem zachutná stejně. Dejte si záležet na prezentaci – také děti totiž jedí i očima.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 5 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 6 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Zkusili jsme připravit majonézu z cizrnového nálevu: Veganská náhražka chutná skoro jako klasická majonéza a snáze se dělá
7 častých chyb při dozrávání zelených rajčat: Jak na to, aby rajčata dlouho vydržela
Komentáře