Hrátky s těstem
20. 8. 2020 Historie a zajímavosti
Máte pocit, že se vám při pečení lepí smůla a těsto na prsty? S novou kuchařskou knihou Hrátky s těstem od autorky Ivy Trhoňové tomu tak být nemusí! Pestrá sbírka slaných a sladkých receptů z droždí vás naučí, jak vytvořit ty nejvoňavější kousky jednoduše a hravě. Postupy v knize mají navíc jednu neocenitelnou výhodu – jsou navrženy tak, abyste pečivo stihli upéct raz dva.
Iva Trhoňová sama přiznává, že obvykle peče z kynutých těst jen s minimem droždí nebo s žitným kváskem a ráda si na výsledek počká – takovými recepty ostatně naplnila své úspěšné kuchařky Ruce v mouce a Upečeno s láskou. Jak ale vyzrát na pečivo, když nemáte hodiny volného času? Právě to se dozvíte v autorčině nové kuchařce Hrátky s těstem.
Najdete v ní vyzkoušené recepty, u kterých nemusíte na vykynutí těsta čekat dlouhou dobu. Dvě stovky receptů jsou sestaveny tak, aby je zvládl úplně každý a s minimem času vytvořil co nejdokonalejší pečivo, jemuž se to ze supermarketu rozhodně nemůže rovnat.
Kuchařka Hrátky s těstem vznikala celé dva roky. A není divu, protože má ve výsledku 340 stran naplněných praktickými pečícími tipy a originálními fotografiemi. Slané i sladké recepty z droždí jsou rozřazeny do jednotlivých kapitol podle různých příležitostí. Některé se vážou třeba k ročnímu období, jiné ke konkrétní příležitosti. Schválně nakoukněte do obsahu:
Hned na úvod dostanete instruktáž ohledně surovin, ruční práce s těstem a nejvhodnějších pomůcek, které vám ulehčí práci a ušetří čas. A pokud se stále ještě nebudete cítit jistě jako mistr pekař, budou vám u jednotlivých receptů k dispozici srozumitelné fotopostupy, s nimiž se to už určitě podaří.
Ke křupavému pečivu samozřejmě také patří pomazánky a saláty. Ani na ně Iva Trhoňová nezapomněla, ty nejlahodnější najdete v samotném závěru knihy.
Hrátky s těstem seženete u svých knihkupců nebo přímo zde na webu vydavatele Albatros Media. Do 20. září si ji můžete objednat v předprodeji a při zadání kódu TESTO navíc dostanete poštovné zdarma. Prvních 500 z vás získá navíc speciální dárek ve formě bonusového receptu přímo od autorky.
Bonus máme i pro milovníky e-knih. Pokud si v předprodeji koupíte e-knihu zde, získáte 30 % kuchařky už teď. Můžete se tak ihned pustit do některého z více než 30 receptů a navíc s 30% slevou. V den vydání si pak jednoduše stáhnete celou e-knihu.
Tak pečlivě vypečené pečivo jste ještě nejedli – a teď si ho můžete snadno a rychle připravit sami!
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Hrníčkové recepty na tvarohové moučníky: Jak upéct vláčnou buchtu, která je hotová během chvilky
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 19 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 23 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se připravují "hrk hrk" moučníky? Jsou na přípravu jednoduché a rychlé
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Komentáře
29. 8. 2020 19:08
29. 8. 2020 12:16
27. 8. 2020 08:33
26. 8. 2020 22:21
25. 8. 2020 11:21
23. 8. 2020 13:26
23. 8. 2020 09:54