Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Eviip, před 2 hodinami
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
Poslední příspěvky
„Hezký večer, dnes byla kuřecí stehna na žampionech s…“ Eviip, před 2 hodinami
„hazel: Ty tvoje Nanaimo řezy chutnala sousedka, soused a…“ Veronika.Hrozna, před 3 hodinami
„Dobrý večer dievčatá, včera som bola pozrieť vnukov a…“ Julia Oskerova, před 3 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co s přebytky po vánočním pečení? Vyrobte z nich kouzelné ozdoby na stromeček!
Jak připravit těsta na cukroví: Dejte si pozor, jak zpracováváte ořechy i máslo, říká Míša Landová z Peče celá země
Znojemský nálev na okurky: Základem je správný poměr vody, octa a cukru, lehce pikantní chuť dodá křen
9. 1. 2016 17:18
http://www.quoka.de/kueche/kuechenherde-grill-mikr...
9. 1. 2016 08:46
22. 5. 2015 15:29
22. 5. 2015 13:45
Já tu funkci používám ráda, jak píše Hella níž, je to rychlé a úsporné.
22. 5. 2015 13:32
22. 5. 2015 13:08
dscn1668.jpg
22. 5. 2015 12:16
22. 5. 2015 12:05
Můžete poradit, prosím
autor: M.Medkova
vloženo: 21.05.2015 17:35:08 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Vážení.Líbí se mi recepty na vaření a pečení v mikrovlné troubě,u spousty
receptů je uvedeno bud Grisp nebo Grisp talíř,ráda by jsem věděla co to přesně je.Děkuji za pochopení.Medková.
21. 1. 2013 13:25
ořechy: http://www.toprecepty.cz/recept/2453-orechy-zavare...
brambory: http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
16. 1. 2013 13:53
5. 7. 2012 15:42
26. 4. 2012 13:07
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
A nemůžu si vynachválit vaření, nebo vlastně zavařování brambor jak k okamžité spotřebě, tak i k uchování.
http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
Crisp jsem zatím používala jen na karboše a pečení horkovzduchem se mi moc nelíbí - pečivo je takové světlé, bez kůrčičky.
25. 4. 2012 23:06
Ale hlavně chci připomenout, že v mikrovnce se bezva zavařuje!
http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...
24. 4. 2012 16:40
Jinak moc děkuji čokoládce, Maris i dalším za poznatky k této troubě, neb - budu slušná – dodaný návod byl na 2 věci….
Takže nejdřív k popisu: Mám značku Bauknecht. Má funkci Crisp, Grill, Gratinování (tedy zapékání), Rozmrazování. Můj typ nemá mřížku pod Gril.
Funkce Crisp slouží k pečení jídel na speciálním talíři Crisp. Talíř opéká jídlo zespodu, shora opéká gril a zevnitř mikrovlny, jídlo je tak perfektně zapečeno s kůrkou a uvnitř krásně uvařené.
Na programu Crisp dělám pokrmy z těsta jako pizzy, koláče, ale lze i smažit slaninu nebo vejce.
Gratinování lze použít na jakýkoli zapékaný pokrm z těstovin, brambor, zeleniny obzvlášť – ta zůstane krásně křupavá a barevná. Je lepší zapékat spíše nižší potraviny na ve větší misce, než silná vrstva.
U crispu a gratinování využívám na dokončení gril pro zhnědnutí pokrmu, cca asi 2 minuty.
Protože si na vaření mohu zvolit různé stupně mikrovlnění i čas, je samozřejmě nutné zvolit vhodnou dobu i stupně na určité jídlo.
Např.na ohřívání nápojů (mléko, čaj) nebo řídkých polévek používám 700 W a čas 2 minuty, čas přidávám i podle toho, zda je jídlo vytažené z lednice. Na vaření omáček, zahuštěných polévek, sýrových a vaječných jídel – 500 W. Na dušení masa a rozpuštění másla 350 W, čas se musí odhadnout.
Je lepší začínat s nízkým časem, kolem 8 minut a pak přidávat, než to celé zkazit. Samozřejmě si to zapisuju.
Je nutné mít samozřejmě kvalitní nádoby, které jsou odolné vůči vysokým teplotám, hlavně Crisp programu a Grilu – tam by vůbec neměly být plastové nebo dřevěné nádoby či náčiní.
Lze samozřejmě i jídlo ohřívat, tam volíme hlavně čas podle váhy jídla, pokud dáváme chlazené nebo mražené musíme váhu (a tedy i čas)zvýšit.
Crisp talíř je velmi horký, takže pokládat na plochu, která snese vysokou teplotu a používat chňapku a kleště na talíř.
Rozmražování se používá rovněž podle váhy a podle druhu. Jinak se používá 160 W.
26. 8. 2010 16:20
1 2 Další