Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 7 hodinami
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Hella, 20. 5. 2024 08:52
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„hazel: děkuji, Stáni. Ty berušky jsem viděla v časopise,…“ MarcelaPa, před 7 hodinami
„MarcelaPa: Hezky si to uzijte s vnuckou. Tak hezky jsi to…“ hazel, před 8 hodinami
„Dobrý večer dnes jsme k obědu měli bramborový guláš. Od…“ MarcelaPa, před 10 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno před 21 hodinami
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno před 22 hodinami
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno 23. 5. 2024 19:46
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme sváteční linecké: 3 rady, jak tradiční cukroví dovést k dokonalosti
Jak udělat špenát z kopřiv? Na jemnou jarní přílohu k masu stačí jen pár ingrediencí, zahustí ji vejce a ochutí pár kostiček špeku
Připadám si jako přežraný hroznýš, říkal Karel Čapek po obědě v české hospodě. Jeho oblíbeným jídlem byly palačinky se špenátem
6. 9. 2010 08:42
6. 9. 2010 07:54
5. 9. 2010 22:31
5. 9. 2010 18:43
100 °C (sušení)
nižší bílkové pečivo (laskonky), které se po upečení plní krémem či šlehačkou
130 − 150 °C (pečení při nízké teplotě, spíše sušení)
sněhové pečivo s ořechy, placičky a hromádky, makaronky
160 − 170 °C (pečení při nižší střední teplotě)
šlehaná (třená) tuková těsta a dorty ve vyšší vrstvě
170 − 190 °C (pečení při střední teplotě)
pečivo kypřené kypřicím práškem, pečivo s medem, perník ve vyšší vrstvě
190 − 210 °C (pečení při vyšší střední teplotě)
drobné vánoční cukroví, tvarované kynuté pečivo, koláče pečené ve formách, štoly, vánočky
210 − 225 °C (pečení při vyšší teplotě)
piškotové rolády, pečivo z lístkového těsta, drobné pečivo s vyšším obsahem tuku
225 − 250 °C (pečení při vyšší teplotě)
lístkové těsto v různých variantách, pečivo z pálené hmoty (odpalované těsto), záviny
250 − 300 °C (vysoká teplota)
rychlé a prudké zapečení sněhových hmot na předpečeném moučníku apod.
Předchozí 1 2 3 4