Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 21 minutami
„Mražení jídla “ Sabule77, před 22 minutami
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„tara23: díky, Věruš. Klidně bych ti jeden podala. Bylo…“ MarcelaPa, před 28 minutami
„Zdravím, na podzim k nám přibyde nový člen rodiny a já…“ Sabule77, před 29 minutami
„MarcelaPa: Teda Marcel, jak sladké nemusím jahodové…“ tara23, před 1 hodinou
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá boloňská omáčka podle Meghan Markle: Vyzkoušejte tajný trik vévodkyně ze Sussexu
Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?
28. 12. 2008 13:53
21. 12. 2008 12:59
20. 12. 2008 22:40
20. 12. 2008 22:36
Zdravím Vás, moje maminka je Slovenka, zde je recept na slovenské salonky (množství na ca 40ks), tak jak mi ho právě nadiktovala po telefonu:
1/4 l mléka
25 dkg cukru
5 dkg másla
1. Vše svařit - stále míchat! - až se za vařečkou \"dělá cestička\" (ca 20-25min.)
2. Pak přidat ochucení - u nás se dělávaly 2 druhy:
a) ČOKOLÁDOVÉ
kakao/čokoláda + 2 lžíce rumu
b) OŘECHOVÉ
vlašské ořechy (strouhané)
3. Na větší prkénko nalít studenou vodu, pak na prkénko nalít hmotu
4. Nožem hmotu tvarovat do placky o výšce ca 1cm
5. Hmotu několikrát polít studenou vodou nad dřezem, aby se schladila a průběžně tvarovat.
vychlazenou nakrájet na kostičky, ty se balí do papíru s třásněmi, navrch barevný alobal.
Nevíte, kde se dá papír "s třásněmi" a barevný alobal sehnat?
Kwacka
16. 12. 2008 10:24
079.jpg
7. 12. 2008 20:49
7. 12. 2008 20:08
Hella, díky za linku, ale tie salónky, ktoré robila babička, neboli fondánové. Aj keď to robila tiež z cukru, ale bolo tam ešte čosi iné. Fondán nemám rada, nikdy sme to nekupovali, môj otecko to nazýval mydielkami Kým nebolo dostať salónky iné, len fondánové, tak sme kupovali nudát a balili ako salónky, bolo dostať papieriky na salónky. Teraz kupujem čokoládové salónky a čokoládové sviečky ako kolekciu.
7. 12. 2008 20:02
7. 12. 2008 19:26
7. 12. 2008 19:25
7. 12. 2008 19:02
6. 12. 2008 21:54
6. 12. 2008 21:02
6. 12. 2008 18:43
6. 12. 2008 14:46
1 2 3 Další