Babiččin mazanec pro Kamuna
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Eviip, před 47 minutami
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, před 4 hodinami
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Hezký podvečer U nás byly halušky ..a dnes nadivoko-…“ Eviip, před 44 minutami
„Tyjo to jsou rady. Vyzkoušel jsem jablíčka, brambory a…“ durmanCZ, před 4 hodinami
„Severinka: já ji koupila v Lidlu, ale ze zahrady je určitě…“ MarcelaPa, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 5 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Vyplatí se investice do vakuovačky potravin, která by měla šetřit vaše peníze? Tohle jsme zjistili!
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Bezinkový likér: Dokonale lahodný nápoj s vůní kávy, vanilky a rumu může být skvělým jedlým dárkem
3. 4. 2010 19:25
31. 3. 2010 11:53
JanoR.Ovšem pozor,tady to těsto není jako vata - je hutnější,- ale já jsem na něj zvyklá od dětství a za jiný bych na velikonoce neměnila.
31. 3. 2010 10:40
31. 3. 2010 10:35
Tak jestli chceš zkusit,tak tady je:
Polohrubá mouka 1kg,
máslo 300g,
cukr 200g,
droždí čerstvé 50g,
mléko 1/2l,
žloutky 6ks,
špetka soli,
vanil.cukr 1ks,
citronová kůra strouhaná 1 lžíce,
muškátový ořech tak 3-4 strouhnutí.
Těsto zaděláme klasicky nebo v DP a necháme nakynout do dvojnásobného objemu.Pak ho rozdělíme na příslušný počet dílů,vypracujeme pevné bochánky a necháme v teple ještě asi 20min kynout.Pak uděláme doprostřed křížky,pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme.