Babiččin mazanec pro Kamuna
Poslední diskuze
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, před 1 hodinou
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46
Poslední příspěvky
„Tyjo to jsou rady. Vyzkoušel jsem jablíčka, brambory a…“ durmanCZ, před 1 hodinou
„Severinka: já ji koupila v Lidlu, ale ze zahrady je určitě…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Hezkou neděli,dnes Španělský ptáček s rýží“ mimosa, před 5 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 3 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 9 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Španělská studená polévka gazpacho z rajčat příjemně osvěží i ochladí a s přidanými krutony i skvěle zasytí
Velikonoce 2023: Na kdy vycházejí Velký pátek a Velikonoční pondělí a kdy budou zavřené obchody?
Salát pak choi skvěle ladí se zázvorem, česnekem i sójovou omáčkou. Předem marinovaný se hodí i na grilovačku
3. 4. 2010 19:25
31. 3. 2010 11:53
JanoR.Ovšem pozor,tady to těsto není jako vata - je hutnější,- ale já jsem na něj zvyklá od dětství a za jiný bych na velikonoce neměnila.
31. 3. 2010 10:40
31. 3. 2010 10:35
Tak jestli chceš zkusit,tak tady je:
Polohrubá mouka 1kg,
máslo 300g,
cukr 200g,
droždí čerstvé 50g,
mléko 1/2l,
žloutky 6ks,
špetka soli,
vanil.cukr 1ks,
citronová kůra strouhaná 1 lžíce,
muškátový ořech tak 3-4 strouhnutí.
Těsto zaděláme klasicky nebo v DP a necháme nakynout do dvojnásobného objemu.Pak ho rozdělíme na příslušný počet dílů,vypracujeme pevné bochánky a necháme v teple ještě asi 20min kynout.Pak uděláme doprostřed křížky,pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme.