Pstruzi, knedlíky i topinky. Na čem si pochutnával tatíček Masaryk?
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 5 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, 29. 10. 2024 14:59
„poradte mi“ Merylas, 27. 10. 2024 09:16
Poslední příspěvky
„Hezký večer všem. Já měla dnes opečené, drobně nakrájené…“ Nadja, před 5 hodinami
„Hezke odpoledne, u nas bude cocka , vajicka - bulici oko,…“ hazel, před 7 hodinami
„Dobrý večer , my jsme dnes dojedli kapustový nákyp. A…“ MarcelaPa, před 7 hodinami
16. 10. 2024 18:42
16. 10. 2024 18:42
Ten švestkový koláč máš parádní, ten bych si dala i já, žádné kraje
16. 10. 2024 18:31
dnes varim kureci polevku a budu delat zapekany kvetak. Zbytek svestkoveho kolace ke kave.
Kolacky vsem chutnali , nejvice s tvarohem. Ja jsem jich udelala malo a tak nekteri ani neochutnali a divili se ze jsou jiz pryc Na jablkovy zavin je vzdy nejvice uchazecu. Tentokrat ho pekl syn a po nem se jen zaprasilo
16. 10. 2024 15:07
20241016_155825.jpg
16. 10. 2024 14:14
16. 10. 2024 13:48
16. 10. 2024 13:34
16. 10. 2024 13:26
V nedávných letech jsem také používala rostlinné tuky jako Perlu apod. Teď už zase jen máslo, sádlo na smažení i občas na chleba, jen na pečení tuk Zlatá Haná s přidáním kousku másla. Olej mám doma vždycky - pro případ, že dojde sádlo a do proslulé olejové bábovky. Kupuji obvykle řepkový. Ze slunečnicového jsem jednou dělala majonézu a byla hořká, tak už se mu vyhýbám. Olivový mi nechutná.
Jahodovými knedlíky mi děláš chutě - mňam.
16. 10. 2024 12:59
Děda byl nekompromisní, " Máš to samé lupení, sbal si to a jdi ". To byly časy a ty večery.
Když jsem česala, tak jsem měla od babičky nakázáno 6 věrtelů . Každý rok jsem se na chmel těšila.
Byla jsem tam i v 68, když přijeli Rusáci a plížili jsme se na chmelnici namáčknuté na baráky.
Tam jezdili po karlovarce do Prahy
16. 10. 2024 12:52
A hrášek také u nás JZĎáci pár let pěstovali, ale pak přešli na pelušku. Ta sice byla nahořklá, ale zvykli jsme si, když nebylo nic lepšího. A představ si, že jsem letos u silnice objevila pole s hráškem, tak jsem Petra vyhnala na polní pych - vůbec se mu nechtělo, ale když jsem mu řekla, že si tam dojdu sama (o berlích), tak se slitoval a přinesl mi ho plnou kapsu. To jsem se úplně vrátila do dětství. A za týden bylo po hrášku - zaorali ho jako zelené hnojení.
16. 10. 2024 08:56
16. 10. 2024 08:51
No a Roztoky jsou spíš průmyslová vesnice. Moc polí tady nebylo, akorát vzpomínám že za zahradou několik let byl hrách. To byla dobrota .
A z domova jsem zvyklá dávat do všeho máslo a smažit na sádle hlavně řízky. Olivový olej dávám do salátů. Pak ještě občas používám řepkový olej a slunečnicový. Nic jiného nekupuji
16. 10. 2024 08:49
16. 10. 2024 06:58
hazel: píšeš, že všeho s mírou - ale kde vždycky toho Míru najít....
jj, dříve vždy, když bylo něčeho nedostatek, tak to bylo nezdravé, a naopak. A teď to vypadá podobně.
Jsem ráda, že se vám večer vydařil a dobře jste se najedli i pobavili. Taková setkání bývají fajn, zvláště, když se o přípravu podělí více lidí a nezůstane vše jen na hostitelce. Musela jsem se podívat na ty Tvé špenátové pusinky - zajímavý receptík, jak lze využít odpalované těsto. Určitě by mi chutnaly stejně jako vám.
Jaký byl ohlas na koláčky - určitě zmizely rychlostí blesku.
Cukrovou řepu jsem nikdy neochutnala - u nás venku se nepěstuje, jsme bramborářský kraj. Ale kamarádka vždy s nostalgií vypráví o řepánkách a já bych je ráda ještě vyzkoušela a ochutnala, ale asi se toho nedočkám.
Přeji Ti krásný den.
15. 10. 2024 22:43
Na Silvestra rano jsme delali takove male bucticky a plnene makem a upecene jsme je namaceli v tomto syrupu z repy a obalovali v ustrouhanem perniku. No ty byly tak dobre, uplne ted citim tu vuni.. Ja jsem zde jeste snad o bile cukrove repe neslysela.
Zajimavy recept na salat.
Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 2472 Další