Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

březen
21

Den francouzské bagety


Den francouzské bagety
Zdroj: Pixabay

Národní den

Kdo by nemiloval dokonale křupavé francouzské bagety. Její den připadá na 21. března, což je ideální příležitost zkusit doma z trouby vytáhnout tuto pochoutku se zlatou kůrkou a měkkou střídkou, která může vypadat a chutnat jako ta pravá z francouzského pekařství. Nebojte se vyzkoušet doma připravit jeden z nejlepších vynálezů francouzské kuchyně.

Francouzské bagety jsou na pohled velice prosté jídlo, ovšem pokud jsou dobře připravené, chutnají geniálně. Dozlatova křupavá kůrka a měkká střídka s bublinami nemá prostě chybu. Jak si upéct bagetu jako z Francie jsme vám radili v článku 8 kroků k dokonale křupavé francouzské bagetě, ve kterém se dočtete, jak je důležitý výběr správného druhu mouky i správně rozehřátá a napařená trouba. Bagety můžete zkusit také podle receptu na starofrancouzské bagety či podle následujícího videonávodu.

Jak na francouzské bagety

Na webu Toprecepty.cz najdete také recept, jak na francouzské bagety jen ze čtyř surovin – hladké mouky, soli, sušeného droždí a vody. Aby pečivo správně křupalo, je třeba také znát, jak připravit kvásek z droždí.

V našem seriálu Pečeme s Ivou, jsme se dozvěděli, že delším kynutím získají bagety úžasnou chuť. Tím, že část mouky, vody a trochu droždí rozmícháme a necháme delší dobu kvasit ještě před samotným zaděláním těsta, se mohou totiž všechny chutě budoucího pečiva plněji rozvinout.

Kdo by neměl promeškat Den francouzské bagety?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více