Garnýrování
Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např. maso o více porcích, umístí doprostřed, a kolem se narovná příkrm nebo příloha ze zeleníny. Šťáva nebo omáčka se podává samostatně.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např. maso o více porcích, umístí doprostřed, a kolem se narovná příkrm nebo příloha ze zeleníny. Šťáva nebo omáčka se podává samostatně.
Kisir pochází z horkého Turecka. Jeho základem je bulgur, rajčatový protlak, petržel a další… Číst dál
Kiwano (rohatý meloun, africká rohatá okurka) se řadí mezi zeleninu. Rostlina je liána, která… Číst dál
Klasické zelené kiwi má oválný tvar a hnědou chlupatou slupku, kterou lidé většinou oloupou (byť… Číst dál
Klopsy jsou bochánky nebo válečky z mletého masa. Připravují se dušením v omáčce, nejčastěji… Číst dál
Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších… Číst dál
Koblihy jsou nejčastěji spojovány s masopustem, ale připravit je můžeme kdykoli během roku. Je to… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15