Briošky
Oblíbeným francouzským snídaňovým pečivem jsou briošky, lehce nadýchané a příjemně sladké. Je jen na vás, jestli do nich přidáte rozinky, nebo je posypete mandlemi, či mákem. Vše záleží jen na vašich chutích.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
suroviny na 1 kg těsta
Nutriční hodnoty
Energie | 22 331 kJ / 5 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,42 g |
Tuky | 277,62 g |
Vláknina | 22,86 g |
Cholesterol | 2,00 g |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 3,11 g |
Sacharidy | 569,82 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2024 19:55
keijei: recept doplněn
25. 4. 2024 17:40
Takže když to vytvarujeme a naplníme, tak to hned jíme?
26. 5. 2013 12:53
dneska jsme pekli s mamkou jak houstičky tak i briošky mňamm byly fakt skvělý.Já mám domácí pečivo moc ráda je o hodně lepší než kupované.Děkuji moc za info a skvělý recept.Já jsem teprve začátečník ale stejně se nám to moc povedlo a chutná mi to.
26. 2. 2011 00:05
moc pěkné, jako z cukrárny
17. 2. 2011 22:31
Hezké , dala bych si...
17. 2. 2011 21:48
Vypadají moc hezky+10
17. 2. 2011 21:13
17. 2. 2011 20:09
pěkné
17. 2. 2011 18:41
vypadají moc lákavě
17. 2. 2011 18:27
úplně k nakousnutívyzkouším
17. 2. 2011 17:47
Mńam.
17. 2. 2011 17:35
ale ještě nemám ten správný grif, jsem teprve hospodyňka-začátečnice :)
17. 2. 2011 17:31
Krásné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 23 minutami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 53 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 1 hodinou
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 2 hodinami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí: 5 triků, jak připravit dokonale nadýchané a jemné kynuté těsto, a na co si dát pozor
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: briožky briošky briošky recept brioškové těsto bryožky těsto na briošky masové briožky recept na briošky masové briošky brjožky briozky recept brioška briožkové těsto recept briošky těsto na briožky brioska recept domácí brioše recept brioška masová brioska správné briošky
Suroviny: mouka hladká, máslo, vejce, cukr moučkový, droždí čerstvé, mléko, cukr, sůl, vejce, cukr, mandle plátkové
Briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYy4
13 názorů