Domácí briošky

jabl.ko Kuchařka: jabl.ko

Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 11 názorů

Suroviny

300 ml vody
100 ml rozpuštěného másla
100 g cukru
1/2 lžičky soli
1 vejce
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1/2 kostky čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.

  2. Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C asi 15-20 minut. Hotové briošky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí briošky

Tématické fráze: briošky brioška recept briožky domácí briošky na hamburgery brijosky briošky recept recept na briošky brijozky briožka domácí briožky smažené briošky smažené briošky birošky brioška brjosky domaci birosky domaci brijošky brioše briosky recepty francouzská brioše recept

Zapomněl/a jsem heslo