

Domácí briošky
Suroviny
- 300 ml vody
- 100 ml rozpuštěného másla
- 100 g cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 kostky čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.
Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C asi 15-20 minut. Hotové briošky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí briošky
-
Jsou přeci zadara
-
jirholu: kvôli pekáčom.
-
Nevím, proč sem přetahuješ recepty ze svých stránek
http://recepty-jana.webnode.cz/products/domaci-bri... -
Bibinka:
-
maiva: foto bez fotoznaku nemám...
-
Bibinka: Ano, briošek je tady několik, ale tenhle recept ne
Za ten včerejšek se omlouvám, už jsem nechala některé recepty smazat... -
-
Bibinka:Jani musí se tumlovat, aby ten pekáč dostala
je to hnus co se tu děje
-
Jablko, na tebe jsme všichní čekali, až nám zase budeš nechutně zaplavovat stránky receptama, které už tu jsou x krát.
Bože, ochraňuj Toprecepty -
už jsi fakt trapná s tou svojí kuchařkou
-
a jéje, už to zase začíná, držte si klobouky...