Domácí briošky

Suroviny

300 ml vody
100 ml rozpuštěného másla
100 g cukru
1/2 lžičky soli
1 vejce
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1/2 kostky čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme si asi 20 bochánků, které rukama rozválíme na delší válečky a utvoříme uzlík, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut.

  2. Pak pomažeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme nemletým mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C asi 15-20 minut. Hotové briošky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Komentáře k receptu Domácí briošky

Tématické fráze: briošky brioška recept briožky domácí briošky na hamburgery brijosky briošky recept recept na briošky brijozky briožka domácí briožky smažené briošky smažené briošky brioše birošky domaci birosky brioška domaci brijošky brjosky briosky recepty francouzská brioše recept