jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

"Baguette italiano" (bagety)

nahoru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna
Počet porcí Počet porcí: 4 kusy

Suroviny:

110 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 10 g droždí, 140 g hladké mouky na omládek

Dále: 150 ml (g) vody, 2 rozetřené stroužky česneku, 40 g olivového oleje, vrchovatá lžíce rajčatového protlaku, 7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více), 100 g polohrubé mouky, 100 g pšeničné chlebové mouky, 200 g hladké mouky, 2 rovné lžičky soli

Postup přípravy receptu

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.
Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.
Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C/asi 20min).

Poznámka

Bagetky jsou nádherně nadýchané, na řezu narůžovělé protlakem a moc hezky voní.
Název bagetek berte s nadhledem..... :))

Zdroj:http://www.primapekarna.estranky.cz

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu ""Baguette italiano" (bagety)"

autor: cathleen
vloženo: 06.03.2014 10:14:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nanny: samozřejmě smajlik v míse uděláš kvásek omladek, necháš vykynout 45-60 min, přidáš zbytek surovin a vymísíš těsto, které necháš nakynout smajlik

autor: nanny (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2014 16:35:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zda se mi to jako dobry recept ale nemam pekarnu jde to vymichat i bez nismajliksmajlik

autor: dexulka
vloženo: 05.03.2014 14:06:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tyhle budu dělat častěji smajlik Nádherně voní,jsou nadýchané a moooc dobré smajlik Posílám bod a těším se navečeři,kdy si je dám se salátem smajlik

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2012 07:57:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nováček:přidávám cathleninu stránku, kde to vysvětluje smajliksmajlik

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

autor: nováček (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.07.2012 07:54:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nepeču až tak často,ale bohužel mi nic neříká ten omládek a slaďenka nebo sladovit-slyším prvně.Poučte starší osobu-děkuji

autor: cathleen
vloženo: 16.02.2012 10:29:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tanule19: smajlik Netroufla? Opravdu nic, ale VŮBEC NIC na něm není! Naopak - je to zábava sledovat, jak těsto nádherně kynesmajlik Jestli chceš, písni mi vzkazík s případnými dotazy ohledně omládku a můžeme si o něm popovídatsmajlik

autor: Tanule19
vloženo: 15.02.2012 17:43:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super receptík,zkusila bych,ale nemám odvahu na omládeksmajlik A to už jsem si pořídila Vaši knížku a stejně se neodvážímsmajlik

autor: Suzymon
vloženo: 11.02.2012 22:17:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:
Ahojky Caty. Nějak mi Tvá odpověď utekla a šla jsem péci ten chleba bez omládku, prostě sušené droždí. Ale povedl se, chuťově výborný, ale peldám si směsi muk sama. Nakoupila jsem si všelijaké klíčky a otruby, vločky a semínka, míchám oleje a prostě jsem jako ten matla z pohádky s Werichem, co vařil ten elixír života smajliksmajlik Oni to pokaždé taky vyzunkli a já to sbaštím, nebo rozdám a každý si libuje. Jenomže si nikdy už nepamatuji, co jsem tam dávala, protože to je fakt jak ten matla. Trochu tohohle a pak zase tohohle, takže je každý chlebík úplně jiný a když mi řeknou, že ten, nebo jiný je lepší, už ho neumím zopakovat...Áchich ouvej. Já bych tedy kuchařku nenapsala, ani kdybych měla pistoli přiloženou u spánku. I když vařím velice dobře, stejně by mne odpráskli, protože by to nebylo to, co to bylo včera....Tak je to se vším, co vařím. Jenom brambory a rýži uvařím stejně. smajlik

autor: cathleen
vloženo: 08.02.2012 11:52:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon: program Dort, omládek umícháš za 5-7 minut a až nakyne a budeš chtít umíchat i těsto, to nech na stejný program déle - asi 15 minut. Přerušíš ho delším přidržením tlačítka Start.
A kdyby něco, klidně se ptejsmajlik v žádném případě neotravuješsmajlik

autor: Suzymon
vloženo: 08.02.2012 11:34:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:Aha, taky mi to bylo trošku divné, bůhví, jak jsem to pochopila.Taky jsem teď hledala v tom mém návodu program bez toho předehřevu. Mám tam 12 programů. Všude tam předehřev je i když krátký, ale je. Jedině u programu "dort" není. U sprint je napřed 1 minuta, pak dvě, u druhého hnětení a pak 5 a nakonec 6. Mám použít ten na dort, nebo ten sprint. Promiň, že otravuji, asi to musím vyzkoušet a buďto to zkazím, nebo se to povede.

autor: cathleen
vloženo: 08.02.2012 11:19:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon:smajlik proboha, proč by se nehodil? Ten je tam naopak velice potřebný!smajlik Leda, že by naši předci nevěděli, co dělají.smajlik Neboj se a vyzkoušej!

autor: Suzymon
vloženo: 08.02.2012 11:14:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:Ahojky Caty, tak jsem zase tady. Sladovit jsem si už koupila a teď se chystám udělat ten omládek. Ale jelikož už několik dní čtu všechno možné kolem toho pečení, tak jsem z toho asi trochu zpitoměla. Někde jsem četla, ale nevím kde, že ten sladovit nemá přijít přímo do styku s kvasnicemi. A tady je ten recept i s kvasnicemi. Vytiskla jsem si i recept na ten Tvůj žitný kvásek. Asi se do chleba ten omládek nehodí. Budu muset založit žitný kvásek. Tak zatím ahoj, jdu študovat dál.

autor: cathleen
vloženo: 06.02.2012 12:17:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon:smajlik neboj, oni si tě přátelé najdou!
A co se týká zkoušení nových receptů - vždyť nemusíš péct pečivo z celé dávky, jak je psáno v receptu....zmenši si ji o 1/4, 1/3 nebo i 1/2, tak, jak ti vyhovujesmajlik A můžeš zkoušet nové chleby každý den!smajlik

autor: Suzymon
vloženo: 06.02.2012 12:09:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:
No já právě nemám velkou rodinu. Mám sice dva syny, ale jsou to zatvrzelí "mládenci", takže nemám ani vnoučata a moji synové zrovna po chlebu nic moc netouží. A i já žiji sama. Mám ovšem přátele a tak budou obdarováni oni. Ale zase nebudu jezdit po městě, s chlebem v koši smajlik A navíc tady pěkně mrzne. Ale v létě, a to už budu expert, tak své znalosti uplatním. Protože děláme u mne na zahradě grilovačky.

autor: cathleen
vloženo: 06.02.2012 08:00:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon:...Doufám, že mne to chlebové šílenství brzy přejde.....smajliksmajlik pochybuji. Myslím, že nepřejdesmajlikAle rodinka (i ta širší, když ji podaruješ chlebíkem) ti za to bude vděčná, uvidíš.smajlik

autor: Suzymon
vloženo: 05.02.2012 20:36:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Ano ano Cathleen. Pravdu máš. Já to totiž nevěděla. Mám pekárnu teprve týden a zatém jsem peldala jeden chleba za druhým. smajlik. Chleby jeden za druhým mrazím, smajlik protože nemohu každý den sníst bochník a mám chuť zkoušet stále jiné.Doufám, že mne to chlebové šílenství brzy přejde, protože jinak budu mít plný mrazící box.Jsem pekárnou nadšená jako dítě. Zítra ráno běžím pro Sladovit.Děkuji

autor: cathleen
vloženo: 03.02.2012 16:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon: Sladovit nebo sladěnka jsou sladové výtažky, prodávají se ve Zdravé výživě a stojí něco kolem 50-60 Kč (asi 400 g) a měla bys je na hodně využití.
Pokud chceš ale vyzkoušet recept s omládkem, dej místo sladovitu lžičku včelího medu, účinek je podobný.
Určitě všechny programy s předehřevem nemáš....co třeba Sprint (2), Ultrarychlý (4) nebo Dort (6)? Mrkni do tvého návodu, do tabulky, jestli mám pravdusmajlik

autor: Suzymon
vloženo: 03.02.2012 16:11:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ráda bych se zeptala co je ten sladovit a jak mám vypnout v pekárně ohřev. Mám Eta Harmony plus a všechny programy jsou tam předvolené i s předehřevem. Děkuji.smajlik

autor: senky
vloženo: 03.09.2011 09:28:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikajícísmajliksmajlik Barevně jsem experimentovalasmajliksmajlik Omylem jsem dala 2 vrchovaté lžíce protlaku,takže barvička trošku do pomerančovasmajliksmajlik,ale chutnaly,protože se sežr...smajliksmajlik Můžu jenom doporučit!!smajlik a přidávám +

autor: senky
vloženo: 02.09.2011 16:43:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se na ně těšímsmajlik, kynou na plechusmajlik, návštěva dorazí po šesté a pak je společně mohutně ochutnámesmajliksmajlik

autor: mysulka
vloženo: 17.07.2011 17:03:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik ty jsousmajlik jen se zakousnoutsmajlik

autor: suslajda
vloženo: 16.07.2011 19:55:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikjako vždy není co dodat jen polknout a utřít slinusmajliksmajliksmajlik+10

autor: Iriska
vloženo: 16.07.2011 17:39:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Parádníčkové smajliksmajliksmajlik+

vloženo: 16.07.2011 00:34:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Fantom
vloženo: 15.07.2011 21:54:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to snad nikdo řešit nebude ne? důležitější je že bagety jsou na 1 s hvězdičkousmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 15.07.2011 21:40:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleensmajlik u Tvých receptů lze jen udělat smajlik a tiše polknout. Tohle by mi jistě chutnalo....smajlik. Jako vždy u Tebe krásně promyšlený a vypracovaný receptsmajlik.

autor: AniCiz
vloženo: 15.07.2011 20:55:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikparádní

vloženo: 15.07.2011 18:33:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je další parádní receptíksmajlikna který si opět netroufnusmajlikale v pohodě druhý bodíček přidělímsmajlikNázev se zdá normální a vůbec mě nenapadlo o něm přemýšletsmajliksmajlik+2smajlik

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2011 18:31:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 15.07.2011 18:29:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: smajlik proto je název psán i v uvozovkách. A kdo si nevšimne ani poznámky = nečte recept -> nemá tu co kritizovat, ne?

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2011 18:26:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, už vidím, kolik kritiky se snese kvůli názvu, neb si nepřečtou poznámku smajliksmajliksmajliksmajlik, jinak zas tě "poplácám" po ramenousmajlik, hm spjení bazalky a protlaku ... smajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 15.07.2011 18:21:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc pěknésmajliksmajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

bagety kvásek recepty na bagety využití bagety co dát do bagety bageta recept s bramborem baguette recept bagety z žitného kvásku bageta z žitného kvásku recept baguette bagety od cathleen bageta s otrubama recept pšeničná bageta z kvásku sladovit recept na kváskové bagety nadychane bagety bageta recept bagety recept na bagetu bageta recept bageta kuře italiano mražené chlebové bagety recept na bagety bagety recept recept bageta dřevorubecká top recepty bagety nadýchaná bageta návod na těsto na bagety bagutte italiano bageta z kvásku chlebova bageta recept bageta recept na bagetky z chlebové mouky 5a bagety bagety recepty bagety chlebové bagety baguette italiano kvaskove bagety slaďenka recept na bagetu z kvásku mražené bagety taliáni jak se jí




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz