jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

"Baguette italiano" (bagety)

nahoru
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna
Počet porcí Počet porcí: 4 kusy

Suroviny:

110 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 10 g droždí, 140 g hladké mouky na omládek

Dále: 150 ml (g) vody, 2 rozetřené stroužky česneku, 40 g olivového oleje, vrchovatá lžíce rajčatového protlaku, 7-9 krájených lístků bazalky (kdo má rád, může dát více), 100 g polohrubé mouky, 100 g pšeničné chlebové mouky, 200 g hladké mouky, 2 rovné lžičky soli

Postup přípravy receptu

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout.
Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku.
Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse.
Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout.
Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C/asi 20min).

Poznámka

Bagetky jsou nádherně nadýchané, na řezu narůžovělé protlakem a moc hezky voní.
Název bagetek berte s nadhledem..... :))

Zdroj:http://www.primapekarna.estranky.cz

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu ""Baguette italiano" (bagety)"

autor: cathleen
vloženo: 06.03.2014 10:14:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nanny: samozřejmě smajlik v míse uděláš kvásek omladek, necháš vykynout 45-60 min, přidáš zbytek surovin a vymísíš těsto, které necháš nakynout smajlik

autor: nanny (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.03.2014 16:35:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zda se mi to jako dobry recept ale nemam pekarnu jde to vymichat i bez nismajliksmajlik

autor: dexulka
vloženo: 05.03.2014 14:06:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tyhle budu dělat častěji smajlik Nádherně voní,jsou nadýchané a moooc dobré smajlik Posílám bod a těším se navečeři,kdy si je dám se salátem smajlik

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2012 07:57:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nováček:přidávám cathleninu stránku, kde to vysvětluje smajliksmajlik

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

autor: nováček (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.07.2012 07:54:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nepeču až tak často,ale bohužel mi nic neříká ten omládek a slaďenka nebo sladovit-slyším prvně.Poučte starší osobu-děkuji

autor: cathleen
vloženo: 16.02.2012 10:29:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tanule19: smajlik Netroufla? Opravdu nic, ale VŮBEC NIC na něm není! Naopak - je to zábava sledovat, jak těsto nádherně kynesmajlik Jestli chceš, písni mi vzkazík s případnými dotazy ohledně omládku a můžeme si o něm popovídatsmajlik

autor: Tanule19
vloženo: 15.02.2012 17:43:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super receptík,zkusila bych,ale nemám odvahu na omládeksmajlik A to už jsem si pořídila Vaši knížku a stejně se neodvážímsmajlik

autor: Suzymon
vloženo: 11.02.2012 22:17:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:
Ahojky Caty. Nějak mi Tvá odpověď utekla a šla jsem péci ten chleba bez omládku, prostě sušené droždí. Ale povedl se, chuťově výborný, ale peldám si směsi muk sama. Nakoupila jsem si všelijaké klíčky a otruby, vločky a semínka, míchám oleje a prostě jsem jako ten matla z pohádky s Werichem, co vařil ten elixír života smajliksmajlik Oni to pokaždé taky vyzunkli a já to sbaštím, nebo rozdám a každý si libuje. Jenomže si nikdy už nepamatuji, co jsem tam dávala, protože to je fakt jak ten matla. Trochu tohohle a pak zase tohohle, takže je každý chlebík úplně jiný a když mi řeknou, že ten, nebo jiný je lepší, už ho neumím zopakovat...Áchich ouvej. Já bych tedy kuchařku nenapsala, ani kdybych měla pistoli přiloženou u spánku. I když vařím velice dobře, stejně by mne odpráskli, protože by to nebylo to, co to bylo včera....Tak je to se vším, co vařím. Jenom brambory a rýži uvařím stejně. smajlik

autor: cathleen
vloženo: 08.02.2012 11:52:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon: program Dort, omládek umícháš za 5-7 minut a až nakyne a budeš chtít umíchat i těsto, to nech na stejný program déle - asi 15 minut. Přerušíš ho delším přidržením tlačítka Start.
A kdyby něco, klidně se ptejsmajlik v žádném případě neotravuješsmajlik

autor: Suzymon
vloženo: 08.02.2012 11:34:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:Aha, taky mi to bylo trošku divné, bůhví, jak jsem to pochopila.Taky jsem teď hledala v tom mém návodu program bez toho předehřevu. Mám tam 12 programů. Všude tam předehřev je i když krátký, ale je. Jedině u programu "dort" není. U sprint je napřed 1 minuta, pak dvě, u druhého hnětení a pak 5 a nakonec 6. Mám použít ten na dort, nebo ten sprint. Promiň, že otravuji, asi to musím vyzkoušet a buďto to zkazím, nebo se to povede.

autor: cathleen
vloženo: 08.02.2012 11:19:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon:smajlik proboha, proč by se nehodil? Ten je tam naopak velice potřebný!smajlik Leda, že by naši předci nevěděli, co dělají.smajlik Neboj se a vyzkoušej!

autor: Suzymon
vloženo: 08.02.2012 11:14:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:Ahojky Caty, tak jsem zase tady. Sladovit jsem si už koupila a teď se chystám udělat ten omládek. Ale jelikož už několik dní čtu všechno možné kolem toho pečení, tak jsem z toho asi trochu zpitoměla. Někde jsem četla, ale nevím kde, že ten sladovit nemá přijít přímo do styku s kvasnicemi. A tady je ten recept i s kvasnicemi. Vytiskla jsem si i recept na ten Tvůj žitný kvásek. Asi se do chleba ten omládek nehodí. Budu muset založit žitný kvásek. Tak zatím ahoj, jdu študovat dál.

autor: cathleen
vloženo: 06.02.2012 12:17:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon:smajlik neboj, oni si tě přátelé najdou!
A co se týká zkoušení nových receptů - vždyť nemusíš péct pečivo z celé dávky, jak je psáno v receptu....zmenši si ji o 1/4, 1/3 nebo i 1/2, tak, jak ti vyhovujesmajlik A můžeš zkoušet nové chleby každý den!smajlik

autor: Suzymon
vloženo: 06.02.2012 12:09:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:
No já právě nemám velkou rodinu. Mám sice dva syny, ale jsou to zatvrzelí "mládenci", takže nemám ani vnoučata a moji synové zrovna po chlebu nic moc netouží. A i já žiji sama. Mám ovšem přátele a tak budou obdarováni oni. Ale zase nebudu jezdit po městě, s chlebem v koši smajlik A navíc tady pěkně mrzne. Ale v létě, a to už budu expert, tak své znalosti uplatním. Protože děláme u mne na zahradě grilovačky.

autor: cathleen
vloženo: 06.02.2012 08:00:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon:...Doufám, že mne to chlebové šílenství brzy přejde.....smajliksmajlik pochybuji. Myslím, že nepřejdesmajlikAle rodinka (i ta širší, když ji podaruješ chlebíkem) ti za to bude vděčná, uvidíš.smajlik

autor: Suzymon
vloženo: 05.02.2012 20:36:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Ano ano Cathleen. Pravdu máš. Já to totiž nevěděla. Mám pekárnu teprve týden a zatém jsem peldala jeden chleba za druhým. smajlik. Chleby jeden za druhým mrazím, smajlik protože nemohu každý den sníst bochník a mám chuť zkoušet stále jiné.Doufám, že mne to chlebové šílenství brzy přejde, protože jinak budu mít plný mrazící box.Jsem pekárnou nadšená jako dítě. Zítra ráno běžím pro Sladovit.Děkuji

autor: cathleen
vloženo: 03.02.2012 16:29:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Suzymon: Sladovit nebo sladěnka jsou sladové výtažky, prodávají se ve Zdravé výživě a stojí něco kolem 50-60 Kč (asi 400 g) a měla bys je na hodně využití.
Pokud chceš ale vyzkoušet recept s omládkem, dej místo sladovitu lžičku včelího medu, účinek je podobný.
Určitě všechny programy s předehřevem nemáš....co třeba Sprint (2), Ultrarychlý (4) nebo Dort (6)? Mrkni do tvého návodu, do tabulky, jestli mám pravdusmajlik

autor: Suzymon
vloženo: 03.02.2012 16:11:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ráda bych se zeptala co je ten sladovit a jak mám vypnout v pekárně ohřev. Mám Eta Harmony plus a všechny programy jsou tam předvolené i s předehřevem. Děkuji.smajlik

autor: senky
vloženo: 03.09.2011 09:28:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikajícísmajliksmajlik Barevně jsem experimentovalasmajliksmajlik Omylem jsem dala 2 vrchovaté lžíce protlaku,takže barvička trošku do pomerančovasmajliksmajlik,ale chutnaly,protože se sežr...smajliksmajlik Můžu jenom doporučit!!smajlik a přidávám +

autor: senky
vloženo: 02.09.2011 16:43:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už se na ně těšímsmajlik, kynou na plechusmajlik, návštěva dorazí po šesté a pak je společně mohutně ochutnámesmajliksmajlik

autor: mysulka
vloženo: 17.07.2011 17:03:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik ty jsousmajlik jen se zakousnoutsmajlik

autor: suslajda
vloženo: 16.07.2011 19:55:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikjako vždy není co dodat jen polknout a utřít slinusmajliksmajliksmajlik+10

autor: Iriska
vloženo: 16.07.2011 17:39:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Parádníčkové smajliksmajliksmajlik+

vloženo: 16.07.2011 00:34:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Fantom
vloženo: 15.07.2011 21:54:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to snad nikdo řešit nebude ne? důležitější je že bagety jsou na 1 s hvězdičkousmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 15.07.2011 21:40:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleensmajlik u Tvých receptů lze jen udělat smajlik a tiše polknout. Tohle by mi jistě chutnalo....smajlik. Jako vždy u Tebe krásně promyšlený a vypracovaný receptsmajlik.

autor: AniCiz
vloženo: 15.07.2011 20:55:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikparádní

vloženo: 15.07.2011 18:33:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je další parádní receptíksmajlikna který si opět netroufnusmajlikale v pohodě druhý bodíček přidělímsmajlikNázev se zdá normální a vůbec mě nenapadlo o něm přemýšletsmajliksmajlik+2smajlik

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2011 18:31:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 15.07.2011 18:29:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: smajlik proto je název psán i v uvozovkách. A kdo si nevšimne ani poznámky = nečte recept -> nemá tu co kritizovat, ne?

autor: spagetka
vloženo: 15.07.2011 18:26:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, už vidím, kolik kritiky se snese kvůli názvu, neb si nepřečtou poznámku smajliksmajliksmajliksmajlik, jinak zas tě "poplácám" po ramenousmajlik, hm spjení bazalky a protlaku ... smajliksmajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 15.07.2011 18:21:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc pěknésmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

mražené bagety recept bageta dřevorubecká sladovit kvaskove bagety chlebova bageta chlebové bagety bageta z kvásku využití bagety recept bageta slaďenka mražené chlebové bagety nadýchaná bageta pšeničná bageta z kvásku bagety recepty bagety od cathleen taliáni jak se jí bageta recept bageta z žitného kvásku chlebový kvásek využití top recepty bagety bagety recept recept bagety bageta s otrubama recept baguette italiano 5a bagety recept baguette recept na kváskové bagety bagety baguette recept recepty na bagety bagutte italiano recept na bagetky z chlebové mouky bageta bageta recept s bramborem co dát do bagety bagety z žitného kvásku nadychane bagety recept na bagetu bageta recept pšeničné klíčky bagety kvásek bagety z kvásku recept na bagety




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty