Ciabatta (s prefermentem)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 912 kJ / 3 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,00 g |
Tuky | 13,05 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 655,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept na http://www.pekarnomanie.cz/ciabatta-s-prefermentem...
Kůrka je pevná a křupavá, trochu žvýkavá. Střída nejvíc zavoní přímo v puse, při jídle – je lehounká, měkounká, vzdušná…a přesto trochu žvýkavá.
I když neobsahují tuk, jsou ciabatty výborné i druhý den.
Pokud má někdo strach z manipulace s dvěma poměrně velkými plackami řídkého těsta, může je před druhým rolováním trochu vytáhnout do délky, nakrájet na kusy a teprve ty potom přeložit. Po nakynutí a upečení vyndáte z trouby malé ciabattine.
Mouka manitoba se dá koupit v Makru nebo
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2019 14:17
27. 12. 2019 14:16
27. 12. 2019 14:12
27. 12. 2019 14:09
27. 12. 2019 14:04
29. 11. 2014 09:04
29. 11. 2014 00:11
24. 11. 2014 22:52
20. 11. 2014 21:10
20. 11. 2014 21:08
20. 11. 2014 15:32
20. 11. 2014 14:15
Můžeš dát, pokud máš, cokoliv jiného, co drží nahřátí - šamot, žulu, litinu nebo aspoň dva obrácené plechy nad sebou (větší vrstva).
A tu horkou vodu chrstnu do starého plechu, který mívám na dně trouby jen pro tenhle účel. Samozřejmě, že plechu neprospívá, ale proto jsem vybrala starý, u kterého mi to nevadí.
Stříkat vodu na rozpálené stěny trouby (jak někdo dělává) odmítám.
20. 11. 2014 14:09
20. 11. 2014 13:58
20. 11. 2014 13:53
Terko, pracovalo se mi s nimi snad stejně...ale chuťově se mi ciabatta z té manitoby zdála malinko jiná, snad by se dalo říct, že maličko lepší. Může to ale být jen můj pocit - třeba manželovi chutnaly obě stejně - moc
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 7 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 9 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 9 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 10 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 12 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit čaj z cibule? Naše babičky touto medicínou léčily nachlazení a kašel
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta recepty recept na ciabattu mouka manitoba autolýza recept ciabatta pekarnomanie ciabatta autolýza těsta recept na ciabatta ciabatta recept youtube mouka manitoba recepty recept na ciabatty těsto na ciabattu ciabata recept koupit mouku z manitoby ciabatta z fariny ciabatta manitoba mouka mouky manitoba veka s prefermentem
Suroviny: mouka farina, voda, droždí, sůl, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, voda, sůl
Ciabatta (s prefermentem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXw3
35 názorů