Ciabatta
Ciabatta je lehounké italské pečivo s velkými dírami ve střídce, které báječně nasaje olej nebo omáčku. Příprava není složitá, ale trochu zdlouhavá. Nicméně chuti vlastnoručně upečeného domácího pečiva, včetně ciabatty, se nic nevyrovná.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,53 g |
Tuky | 21,38 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,05 g |
Sacharidy | 369,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně
Cituji: "Ciabatta (="trepkový" chléb) svým tvarem připomíná velmi ošlapané trepky. Prodloužená doba kynutí a hodně tekutiny dávají vzniknout velmi lehkému chlebu s ojediněle porézní strukturou."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2016 18:36
1. 11. 2012 12:47
6. 8. 2012 19:06
19. 10. 2011 08:04
18. 10. 2011 20:02
22. 2. 2010 08:55
21. 2. 2010 22:04
21. 2. 2010 21:27
21. 2. 2010 21:16
21. 2. 2010 20:46
21. 2. 2010 20:41
21. 2. 2010 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Banana split
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 1 hodinou
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 1 hodinou
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 4 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 4 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 6 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 7 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 7 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat cibuli zimní, sečku. Mrazuvzdorná vytrvalá rostlina je cenným přírůstkem do zahrady
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Na povrchu křupavé, uvnitř lehce propečené: Panini jsou skvělé nejen na svačiny. Poradíme, čím je naplnit, abyste si pochutnali
Další recepty
Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta čabata recept na ciabattu ciabata recept ciabata čiabatta recept s italem v kuchyni domácí ciabata recept ciabatta čabáta recept domácí ciabatta domácí ciabata recept italske pecivo slane recepty cibata italské pečivo recept ciabatta recepty cibatta ciabata v domácí pekárně slané pečivo recepty italské pečivo
Suroviny: droždí sušené, voda, mléko, cukr, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl
Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Og7Y
12 názorů