Česnekové tyčky z rohlíků
I staré rohlíky můžeme ještě využít, skvěle se hodí pro přípravu slaných tyček, které si vychutnáme jako pohoštění k vínu nebo alternativu brambůrků. Ochutíme je česnekovým máslem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 493 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,19 g |
Tuky | 87,97 g |
Vláknina | 13,79 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,14 g |
Sacharidy | 158,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Spotřebujeme klidně i tři dny staré rohlíky, lépe se krájí. Vhodné k vínu, nebo třeba k polévce, anebo jen tak. Okořenit si je můžete různě, vaším oblíbeným kořením i pikantním.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2016 21:28
cecilka: Je pravda, že je spoustu druhů rohlíků. A zrovna ty co se prodávají u nás jsou třeba úplně jiné než kdekoliv jinde. Ale je pravda, že musí být starší. Jinak děkuji ti..
18. 11. 2016 21:24
mika59: ja už nemám čo testovať, všetky skončili v mojom brušku. Ale musím povedať, lepšie je krájať rožky nie celkom suché=max 1-dňové, staršie sa už drobia, teda aspoň tie, čo predávajú v našom obchode. Solila som ich minimálne a .... a namáčala si si niekedy slané tyčinky do nejakej omáčky=preklad do súčasného slovníka=dipu? Ja nie.Uprednostňujem vhodné nápoje=vínkp alebo pivo.
18. 11. 2016 21:03
cecilka: Cecilko moc děkuji, tyčky testuji a mám je už pár dnů v uzavřené dóze. Jsou pořád křupavé. A když potřebuji nakrájím je třeba na krutonky do salátu, nebo pužiju na nabírání do oblíbeného dipu..
18. 11. 2016 18:21
, ešte neviem, koľko zdvihnutých prstov by som mala dať, pretože je to skvelý recept, vždy lepši ako "čipsy-umeláky" .
17. 11. 2016 13:19
super nápad , lepší než kolečka
17. 11. 2016 00:02
popoluska340: Taky Tobě moc děkuji i za pěknou fotku...
17. 11. 2016 00:00
jiřina: epeckova@seznam.cz: Děkuji moc..
16. 11. 2016 23:23
Dneska som ich piekla a vyborne.Urcite budem robit moc casto.K polievkam vyborne.
16. 11. 2016 21:10
Vždycky jde o ten nápad! je to výborné!
14. 11. 2016 20:46
Je to dobrý nápad zkusím.Jinak jsem dělávala rohlíky nakrájela na 1 cm kolečka obalila ve vajíčku a smažila na oleji .Která vnučka měla ráda na sladko ,tak jsem posypala skořicí..A na slano posypala sýrem a přílohu kečup.A nyní se mi osvědčilo rozkrojím housku nebo rohlík .15 dkg měkkého salámu 10 dkg sýra nastrouhám klepnu do toho 1 vajíčko rozmíchám.Namažu na pečivo , dám si na pánvičku olej nebo na čem jste zvyklé péct.Na talíř si usypu trochu strouhanky .Namazané pečivo ,ano jen tím namazaným tupnu do strouhanky a rychle osmažím.Je to teplé a každému to chutná.A když je rajčátko nemusí být.Takhle všechno staré pečivo sníme.
14. 11. 2016 12:21
Moc Vám všem děkuji..
14. 11. 2016 10:50
Viem si predsravit taketo tycky k hokaidovej polievke.V mrazaku mam 2 take bezlepkove bagetky,akurat stvorene,zajtra si spravim na veceru.
14. 11. 2016 01:57
Je to opravdu super
13. 11. 2016 18:00
super
13. 11. 2016 17:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mňamka
Přidáno před 21 minutami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 1 hodinou
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 18 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smetanovo-malinový pohár
Lennulinka uvařila před 1 hodinou
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 9 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 9 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 9 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 9 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 10 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Česnek - nepostradatelný pomocník v kuchyni s bohatou historií
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: co ze starých rohlíků recepty ze starých rohlíků recepty staré rohlíky stare rohliky recepty z rohlíků co se starými rohlíky recept ze starých rohlíků rohlíkové čipsy tycinky z rohliku česnekovy rohlík co ze starých rohlíků recept co ze starších rohlíků ze starých rohlíku pecene rohliky z cesnekem recept co se starymi rohlíky opečené rohlíky v česneku starší rohliky recept staré rohlíky rohlik s česnekem staré rohlíky recept
Suroviny: rohlík, máslo, česnek, koření pizza, paprika sušená sladká, sůl
Česnekové tyčky z rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9OJ
25 názorů