

Opečený česnekový vepřový plátek
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa (krkovička, kotletka)
- 1 palička česneku
- sůl
- pepř
- hořčice
- olej
- 1 hrst mražené zeleniny
- plátek másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice.
Na pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme doměkka z obou stran.
Na menší pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a vaříme ji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zeleninu osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
Mouku orestujeme spolu se zeleninou, podlijeme trochou vody, vaříme min. 10 minut, hustotu omáčky zredukujeme do požadované hustoty, podle chuti dosolíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Opečený česnekový vepřový plátek
-
Vypadá to dobře já to dělám taky tak ale dělám jinak masíčko.Ale vyzkouším.
-
-
Česneku je tam tedy poměrně dost, ale přesto vyzkouším... Nakonec česnek milujeme a o jeho prospěšnosti organismu není pochyb...
-
Maso + česnek to my můžeme
-
-
Ivulinko, tohle jsou pro mě ty "žravá" jídla, někdy to dělám s dušenou mrkvičkou
Jasnej 3.bod
-
a k tomu vínečko jéééé
,
-
-
Juuu, to je krásná žravá fotečka ... masíčko s čenekem mužu, to je za bodík