Opečený česnekový vepřový plátek

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového masa (krkovička, kotletka)
1 palička česneku
sůl
pepř
hořčice
olej
1 hrst mražené zeleniny
plátek másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme doměkka z obou stran.

  3. Na menší pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a vaříme ji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zeleninu osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.

  4. Mouku orestujeme spolu se zeleninou, podlijeme trochou vody, vaříme min. 10 minut, hustotu omáčky zredukujeme do požadované hustoty, podle chuti dosolíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 296 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opečený česnekový vepřový plátek

Tématické fráze: vepřový plátek přírodní vepřový platek s cesnekem opecene veprove platky veprove platky na cesneku přírodní vepřové plátky veprove platky s cesnekem česnekový steak žravá jídla česnekový vepřový steak katalansky veprovy platek opecene prirodni platky přírodní vepřový plátek příprava plátek masa recept se mi líbí postup přípravy receptu vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pro opecené veprové plátky přírodní vepřové plátky s česnekem česnekový steak recept facebook česnekové přírodní řízky recepty vepřový přírodní plátek vepřový plátek na zelenině

Zapomněl/a jsem heslo