Opečený česnekový vepřový plátek

ivulinka Kuchařka:

Vepřové maso 9 názorů

515

Suroviny

4 plátky vepřového masa /krkovička, kotletka/
1 palička česneku
sůl
pepř
hořčice
olej
1 hrst mražené zeleniny
plátek másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme doměkka z obou stran.

  3. Na menší pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a vaříme ji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zeleninu osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.

  4. Mouku orestujeme spolu se zeleninou, podlijeme trochou vody, vaříme min. 10 minut, hustotu omáčky zredukujeme do požadované hustoty, podle chuti dosolíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opečený česnekový vepřový plátek

  • barbra barbra

    Vypadá to dobře já to dělám taky tak ale dělám jinak masíčko.Ale vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • Betina Betina

  • Eliza Eliza

    Česneku je tam tedy poměrně dost, ale přesto vyzkouším... Nakonec česnek milujeme a o jeho prospěšnosti organismu není pochyb...;-):-K

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Maso + česnek to my můžeme:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Bibinka Bibinka

    Ivulinko, tohle jsou pro mě ty "žravá" jídla, někdy to dělám s dušenou mrkvičkou:-p;-) Jasnej 3.bod :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    a k tomu vínečko jéééé:-*:-*, :-p:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

  • thomassinno thomassinno

    Juuu, to je krásná žravá fotečka ... masíčko s čenekem mužu, to je za bodík :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo