Zapečené rohlíky (aneb, jak spotřebovat starší pečivo)

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 2 názory

Suroviny

starší rohlíky
tvrdý sýr (nebo mozzarella, Hermelín - jakýkoliv)
jarní cibulka nebo pórek
salám
šunka
anglická slanina
kousek másla
sušený česnek
bazalka
sůl
alobal
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, mohou být tvrdší, nakrojíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Kdyby se nějaký prořezal, nevadí, alobal to spojí. Máslo smícháme se špetkou soli a česnekem.

  2. Salám, sýr a cibulku nakrájíme na přiměřené kousky. Do každého zářezu mázneme trochu másla a vsazujeme co máme rádi. Zbytek másla dáme nahoru.

  3. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě asi 8-10 minut. Po té alobal otevřeme a necháme chvíli zapéct. Můžeme také posypat strouhaným sýrem. Ze staršího pečiva vznikne voňavá, křupavá pochoutka.

Poznámka

Lépe se to dělá s bagetou, protože je větší, ale ty zůstávají málo. Těch rohlíků zbude přece jenom více.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 675 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené rohlíky (aneb, jak spotřebovat starší pečivo)

  • Ivusa Ivusa

    :yes:Super rychlovka,když přijde nečekaná návštěva a přitom vyrobíme exkluzivní pohoštění ala co dům dal ,a ještě sklidíme úspěch na poli gastronomickém :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: zapečené pečivo zapečené rohlíky v troube recepty ze staršího pečiva co se starsimi rohliky recepty ze starsich rohliku zapečené rohlíky recepty se starého peciva pečivo zapečené recepty staršího pečiva recepty staré rohlíky co ze starsima rohlikama co uvařit z rohlíků co uvařit ze starších rohlíků co s rohlíkama recept ze staršího pečiva co ze staršího pečiva rozpečené staré rohlíky co se staršíma rohlíkama recepty z tvrdého rohlíku zapečený rohlíky v troubě

Zapomněl/a jsem heslo