Zapečené rohlíky (aneb, jak spotřebovat starší pečivo)

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 2 názory

Suroviny

starší rohlíky
tvrdý sýr (nebo mozzarella, Hermelín - jakýkoliv)
jarní cibulka nebo pórek
salám
šunka
anglická slanina
kousek másla
sušený česnek
bazalka
sůl
alobal
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky, mohou být tvrdší, nakrojíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Kdyby se nějaký prořezal, nevadí, alobal to spojí. Máslo smícháme se špetkou soli a česnekem.

  2. Salám, sýr a cibulku nakrájíme na přiměřené kousky. Do každého zářezu mázneme trochu másla a vsazujeme co máme rádi. Zbytek másla dáme nahoru.

  3. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě asi 8-10 minut. Po té alobal otevřeme a necháme chvíli zapéct. Můžeme také posypat strouhaným sýrem. Ze staršího pečiva vznikne voňavá, křupavá pochoutka.

Poznámka

Lépe se to dělá s bagetou, protože je větší, ale ty zůstávají málo. Těch rohlíků zbude přece jenom více.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 669 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené rohlíky (aneb, jak spotřebovat starší pečivo)

  • Ivusa Ivusa

    :yes:Super rychlovka,když přijde nečekaná návštěva a přitom vyrobíme exkluzivní pohoštění ala co dům dal ,a ještě sklidíme úspěch na poli gastronomickém :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: zapečené pečivo zapečené rohlíky v troube co se starsimi rohliky recepty ze staršího pečiva zapečené rohlíky recepty ze starsich rohliku recepty staršího pečiva co ze starsima rohlikama co s rohlíkama pečivo zapečené co uvařit z rohlíků co uvařit ze starších rohlíků rozpečené staré rohlíky recepty z tvrdého rohlíku zapečený rohlíky v troubě recepty s staršimy rohlíky zapečená rohlikova veka s česnekem a sýrem co ze staršího pečiva tvrdsi rohliky co se staršíma rohlíkama

Zapomněl/a jsem heslo