Cuketovo-bramborové opečenky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 060 kJ / 1 687 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,47 g |
Tuky | 38,21 g |
Vláknina | 29,48 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 318 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 252,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou dobré teplé jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, ale také za studena. Příznivci zlatého moku je určitě ocení jako tzv. "podpivní" chuťovku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 9. 2019 14:43
Eja57: Přesně o tom to je. Tento recept je klasika na chutné zpracování velké cukety, kterou většinu dostanu od zahrádkářů. .
29. 9. 2019 13:02
Anna Kocikova: Děkuji, dělala to tak moje babička, zkouším také její osvědčené recepty.
29. 9. 2019 11:49
S vločkama jsem tyto opečenky(placičky)ještě nezkoušela,dobrý nápadTaké většinou dostávám od známých už přerostlé cukety.Na chuti to nic nemění a přebytečná tekutina se dá vždy nějak zužitkovat
29. 9. 2019 11:13
tejaja: Pokud někdo nemá vlastní zdroj - tedy nesklízí na zahrádce cuketky optimální velikosti - tak pracuje s tím, co koupí, a to jsou většinou cukety přerostlé, s kterými se prostě musí nakládat jinak...
29. 9. 2019 10:35
tejaja: Zdá-li se Vám můj komentář nevhodný, nebudu Vám to vymlouvat, každý má právo na vlastní názor. Co jsem udělala "špatného" a co vyvolalo naši výměnu názorů, bylo jen to, že jsem neupřesnila možnost zpracování přebytečné tekutiny. Ale už se o tom opravdu nechci bavit, kdo chce, může recept zkusit, kdo ne, tak ho prostě přehlédne. Hezký den.
28. 9. 2019 19:46
taddy1: Je mi ľúto, že tak pekný recept komentujete nie práve pekným spôsobom. Pekný večer vám prajem.
28. 9. 2019 19:36
tejaja: Také kdyby se tam nasypalo kilo mouky, nepustilo by to vodu. Psala jsem recept o velké cuketě, která po osolení, stejně jako např. lilek, pouští vodu a brambory škrob. To je tekutiny dost na to, že se tam opravdu dává jen trocha mouky. Není to těsto palačinkové konzistence. Je mi líto, že se tato banální informace k Vám ještě nedostala. Máte-li další připomínky, klidně můj recept můžete odstranit, s tím problém nemám.
28. 9. 2019 19:27
taddy1: Ak by sa použila cuketa taká, aká sa používať má, to znamená nie prerastená, ale mladá, do 25-30 cm, žiadna prebytočná tekutina by nevznikla.
28. 9. 2019 18:08
tejaja: Napsala jsem, že přebytečnou tekutinu slijeme - je na každém, jak s ní naloží. Já jsem právě dělala zelnou polévku, takže jsem ji slila do té polévky. Vylít ji do odpadu by opravdu byla škoda, ale tady předpokládám, že nejsou kuchařsky negramotní lidé a určitě si poradí - jinak bych z jednoho receptu musela udělat pět dalších s názvem "jak zužitkovat vše" .
28. 9. 2019 18:02
Nie je škoda to najhodnotnejšie vyliať do kanála?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 6 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 11 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 3 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 3 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 4 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 6 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 7 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramborové-cuketové bramboráky
Suroviny: cuketa, brambory, vejce, vločky ovesné, mouka hladká, pepř, tuk na smažení
Cuketovo-bramborové opečenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6EZO
10 názorů