Nejlepší koblihy, jaké znám
Recept ještě nebyl hodnocenSpolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 100,00 g |
– nasycené | 6,80 g |
– nenasycené | 89,00 g |
–– mononenasycené | 63,00 g |
–– polynenasycené | 26,00 g |
––– omega 3 | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte obavy ze smažení…
Lívance jsou velmi oblíbené v každé domácnosti. Ať už k snídani nebo jako sladký oběd, či dezert na nedělní odpoledne, vždy si na nich pochutnáme. Tvarohové lívanečky…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Vláčné nadýchané lívanečky z kefírového těsta jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Hotové lívance potřené domácí marmeládou, nebo pocukrované a pokapané ovocným…
Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky.Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet…
Zeleninové placičky se snad dají udělat z čehokoliv. Kedlubny nesají vlhkost, proto je zde jako pojivo použit strouhaný sýr a zakysaná smetana. Placičky jsou velmi dobré…
Cibulová polévka je velice oblíbená napříč světem i když původ má prý ve Francii. Tuto krémovou, smetanovou vařily už naše babičky. Plný talíř cibulí vonící polévky vás…
Tyto sýrové karbanátky s uzenou vůní jsou plné křehkosti a bohatého sýrového aroma. Podávat je můžete k obědu či večeři s bramborovými přílohami, nebo jako součást…
Nápad na rychlou večeři bývá k nezaplacení. Když je potřeba po příchodu rychle nakrmit sebe nebo další strávníky, saháme po takových receptech, na které toho…
Všechny suroviny promícháme.Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, vytvarujeme do placiček a smažíme z obou stran do zlatavé barvy. Po osmažení klademe na…
Jemný řízek z mletého kuřecího masa vás dostane svou šťavnatostí. Uvnitř mile překvapí šunka a roztavený sýr. V kombinaci s bramborem či bramborovou kaší a vhodným…
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…
Dostali jste chuť na českou klasiku? Máme pro vás recept na známou znojemskou omáčku, kterou si můžete připravit z hovězího nebo vepřového masa. Toto je asi jediné jídlo…
Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Na fritátové nudle se palačinky rozkrájí na proužky, které se následně usmaží na tuku. Po vychladnutí se z nich stane křupavá vložka do polévky, která se opět do talíře…
Maso a cibulku nakrájíme na co nejmenší kousky. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr a bramboru. Smícháme se všemi zbývajícími surovinami a pořádně promícháme.Z masové směsi…
Klasické řízky jsou výborné, ale čas od času je dobré vyzkoušet něco nového. Tento řízek plněný vaječnou směsí se sterilovaným hráškem a šunkou si jistě oblíbíte. Po…
Z mléka, mouky, vajec, cukru a strouhaných jablek umícháme řidší těsto, které necháme odležet, nezapomeneme přidat skořici a vanilkový cukr.Na rozpálené pánvi potřené…
Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava…
Žampiony očistíme odřízneme nožky a překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.Smícháme vejce, pivo, sůl, pepř a koření. Přisypáváme mouku a metličkou připravíme hustší…
Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme…
Kdo by odolal dobře usmaženému řízku ze dvou druhů mletého masa, obohacenému o sýr, podávanému s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Podle našeho receptu si připravíte…
Malé kuřecí řízky naložíme do směsi zakysané smetany a hořčice. Díky tomu budou šťavnaté a křehké. Před smažením je obalíme v těstíčku ochuceném hráškem a šunkou. Pak už…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33