Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slanky - žemle ke guláši (starý recept)

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 5. 2020 17:37

Suroviny

Porce: podle velikosti -já měla 16 ks

Nutriční hodnoty

Energie10 312 kJ / 2 465 kcal
Bílkoviny58,53 g
Tuky79,93 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 136 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to velice chutné a nadýchané pečivo, které se dříve podávalo ke guláši i studeným nářezům. Starší recept, mírně upravený. Bohužel už nevím, odkud jsem recept opsala.

Pokud je chcete uchovat ke guláši, upečte je tajně a schovejte je před rodinou, jinak vám to snědí než bys řekl švec! Jsou opravdu chutné, podobné, ale přesto trochu jiné, nežli housky či rohlíky. Pekla jsem večer a nechala do druhého dne na plechu pod utěrkou (tedy ty, které jsem nesnědla ještě teplé) a druhý den byly stále hebké a nadýchané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bohynovka bohynovka

2. 5. 2020 21:25

MamlajdaD: Diky, ja tady mam prave zbytek sadla (samozrejme domaciho, ze) a protoze mi prave odesla vaha, libi se mi, ze to tak nejak mohu odhadnout vse. Hezky vecer i tobe a dekuji za paradni inspiraci na nas zitrejsi obed.

MamlajdaD MamlajdaD

2. 5. 2020 21:21

bohynovka: ještě maličkost - ty 3 PL sádla je cca 45 g , vyhledala jsem si ty míry a váhy na netu. ;-) Ahoj!:-K

MamlajdaD MamlajdaD

2. 5. 2020 21:15

bohynovka: Tak to mám radost, že se ti receptík hodí, doufám, že se zadaří. ;-):yes::-K Já jsem je dělala poprvé a byla jsem z nich unešená, jedla jsem je ještě teplé. Musela jsem se krotit, abych snědla "jenom" čtyři, ale na noc jsem musela! :-D Tady v tom receptu je víc tuku a víc droždí, tím jsou žemličky trochu odlišné, ale hlavně negumovatí a netvrdnou. ;-):-8 Budu ráda, když vám doma zachutnají. Přeji hodně zdraví a víkendové pohody!:-K:-K:-K

bohynovka bohynovka

2. 5. 2020 20:52

Tak to mi prislo ted do noty. Mam tu na zitra hovezi na gulas a chci udelat nejakou netradicni prilohu. Pecivo pecu tedy bezne, ale ne nejake specialni ke gulasku.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: cukr, sádlo, máslo, sůl, mouka hladká

TopRecepty.cz

Slanky - žemle ke guláši (starý recept)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90gB