Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 558 kJ / 1 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,58 g |
Tuky | 94,44 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 101 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 97,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zůstaly mi doma doma samé drobné brambory, které se mi fakt nechtělo škrábat. Zvolila jsem tuhle přípravu a jsou moc dobré. Loupání jde po šokovém zchlazení velice dobře. Určitě to bylo rychlejší než loupat předem. Do brambor můžete přidat česnek, bylinky nebo místo sladké smetany zakysanou. My jsme si je dali s kuřetem, pečeným na talíři.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2021 20:44
Ivana64: No přesně, ty malé jsou uvařené ve slupce rychleji oloupané, a chutné. Děkuji za zprávu..
14. 4. 2021 20:30
Místo slaniny jsem dala škvarky a chutnalo nám. Určitě budu opakovat i se slaninou, protože ve sklepě už zbyly jen malé brambory, a ty taky nerada loupu.
29. 3. 2021 17:12
mika59: často dělám i kaši z brambor uvařených ve slupce, ale potom je nešťouchám, ale prolisuji a vyšlehám. Je to trochu pracnější. Máš ale pravdu - když mám málo času, tak brambory na kaši předem oloupu, ale jinak ne.
29. 3. 2021 17:04
maris: No jsou opravdu chutné, ale na kaši si myslím, že jsou lepší oloupané. Nejsem si jista, jestli by z toho šla vyšlehat hedvábná kaše. Přece jen ty ve slupce jsou po uvaření trochu jiné.
29. 3. 2021 16:58
Já je vždycky vařím ve slupce, asi to mám okoukané z domova a ani by mě nenapadlo je vařit oloupané. Vařené ve slupce jsou i chutnější. Jen je nechám trochu zchladnout ( třeba po slití vody je vysypu z hrnce, zchladnou rychleji) a už je znovu nemáčím
29. 3. 2021 16:47
Super, díky za recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 9 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 5 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 5 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 5 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 6 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 7 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 8 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Suroviny: brambory, slanina, cibule, máslo, cibulka jarní, smetana na vaření, sůl
Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/52Rq
6 názorů