Zapékané palačinky se špenátem
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte špenátovou směsí, do které můžete přidat také klobásu, a pak je zapečte dozlatova v troubě.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 182 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,16 g |
Tuky | 46,74 g |
Vláknina | 27,14 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 810 mg |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 269,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Špenát je nejlépe použít čerstvý listový, ale i mražený není špatný. Špenátové pyré beru jako poslední možnost.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2023 11:06
13. 5. 2023 08:00
12. 5. 2023 17:40
Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou, která může dělat v našem těle pěknou neplechu. Reaguje totiž velmi ráda s vápníkem za vzniku šťavelanu vápenatého, se kterým si naše tělo moc neví rady - způsobuje ledvinové kameny.
V české kuchyni na to ale máme jednoduchý lék: při úpravě špenátu používáme mléko, které je zdrojem vápníku. Kyselina šťavelová se tak “požere” s tímhle vápníkem, vápník v našem těle nechá na pokoji a všichni jsou šťastní.
A proto: DYCKY MLÍKO!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 1 hodinou
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 16 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 17 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno 2. 5. 2024 08:28
Právě bylo uvařeno:
Můj chleba - favorit č.1
Dolucie uvařila před 5 minutami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 7 minutami
Kuře na paprice se smetanou
klarazatloukalova uvařila před 1 hodinou
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 12 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 12 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 12 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Jak správně udělat těsto na palačinky. Takhle je uděláte zdravější a lépe stravitelné
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mléko, vejce, olej, cibule, špenát listový, vejce, česnek, mléko, klobása, parmazán, sůl
Zapékané palačinky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBN0Q
3 názory